Aditivi Alimentari

Cuprins

PARTEA I
INTRODUCERE .4
DEFINIŢIA ADITIVILOR.4
CLASIFICAREA ADITIVILOR ALIMENTARI.7
AUXILIARI ALIMENTARI.11
UTILIZAREA ADITIVILOR ALIMENTARI .13
RESTRICŢI IMPUSE DE LEGISLAŢIA ÎN VIGOARE.14
ETICHETAREA .18
IMPACTUL ASUPRA SĂNĂTĂŢI.21
GRUPE DE ALIMENTE. ADITIVI PERNIŞI .26
ROLUL MASS-MEDIA.28
PARTEA A II-A
ANEXA – GHIDUL ADITIVILOR ALIMENTARI
I. COLORANŢI E .29
II. CONSERVANŢI.32
III. ANTIOXIDANŢI, ACIZI, SĂRURI MINERALE.35
IV. EMULSIFICATORI, STABILIZATORI, GUME VEGETALE.
V. SARURI MINERALE, ANTIAGLOMERANTI.43
VI. STIMULATORI DE AROME.46
VII. AGENTI DE GLAZURARE, INDULCITORI.47
PARTEA A III-A
PARTEA EXPERIMENTALA
DESCRIEREA METODEI
PARTEA PRACTICĂ
BIBLIOGRAFIE.56

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu