Instalatie Continua de Separare prin Rectificare a unui Amestec

Cuprins

1. Dimensionarea tehnologica 2
1.1. Date de proiectare 2
1.2. Bilantul de materiale 4
1.3. Determinarea numarului minim de talere folosind Metoda grafica
(Mc Cabe-Thile) 4
1.4. Determinarea refluxului minim si refluxului optim 6
2. Calculul hidrodinamic 7
2.1. Proprietatile medii ale substantelor 7
2.2. Calculul diametrului coloana
2.3. Calculul pierderilor de presiune la trecerea gazului prin stratul de 10
umplutura 12
2.4. Calculul coeficientilor de difuziune 14
2.5. Calculul coeficientilor partiali de transfe 15
3. Calculul inaltimii de umplutura a coloanei 19
4. Calculul diametrelor racordurilor 21
4.1. Racordul de alimentare 21
4.2 .Racordul de iesire vapori 21
4.3. Racordul de intrare a refluxului 21
4.4. Racordul de iesire a lichidului 22
4.5. Racord de intrare a vaporilor in coloana 22
4.6. Racord de evacuare fortata 22
5. Calcul mecanic sumar 23
6. Dimensionarea coloanei ternare pentreu separarea amestecului acetona-etanol-
acid acetic 24
6.1. Calculul volatilitatii relative 24
6.2. Calculul debitelor si compozitiilor din colana ternara 25
6.3. Calculul volatilitatilor relative corespunzatoare distilatului 26
6.4. Calcul reflux minim cu Underwood 27
6.5. Determinarea numarului de talere teoretice si a refluxului de operare
prin metoda Gilliland 27
6.6. Caderea de presiune pe taler 30
6.7. Calculul volatilitatilor medii pe coloana 30
6.8. Verificarea debitelor si compozitiilor componentilor din coloana ternara31
6.9. Metoda LEWIS-MATHERSON riguroasa-determinarea numarului de
talere reale 33
ANEXA 50
7. Bibliografie. 60

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu