IMPLEMENTAREA SISTEMULUI DE MANAGEMENT AL CALITATII LA SOCIETATEA ULVAS S.A

C U P R I N S


CAPITOLUL I. CONCEPTUL DE ,,CALITATE”
1.1. Noţiuni introductive …………………………………………………1
1.2. Definirea calităţii ……………………………………………………8
1.3. Beneficiile calităţii ………………………………………………...10
1.4. Standardele internaţionale ale calităţii …………………………….11


CAPITOLUL II. PREZENTARE GENERALĂ A SOCIETĂŢII ULVAS SA
2.1. Scurt istoric ………………………………………………………...13
2.2. Activitatea comercială ……………………………………………..14
2.3. Activitatea de desfacere ……………………………………………15
2.4. Concurenţa …………………………………………………………17
2.5. Resurse umane ……………………………………………………..19
2.6. Afacerea …………………………………………………………….23
2.6.1 Managementul agentului economic ………………………..23
2.6.2 Stadiul actual al afacerii ……………………………………23
2.6.3. Stadiul de viaţă în domeniul acesta de activitate …………..24
2.6.4. Acţiuni întreprinse până la solicitarea creditului …………..24
2.6.5. Acţiuni preconizate după contractarea creditului ………….25
2.6.6. Necesarul de surse de finanţare ……………………………25
2.6.7. Dimensiunea afacerii ………………………………………25
2.6.8. Influenţa asupra mediului ………………………………….26
2.7. Analiza pieţei ………………………………………………………26
2.7.1. Segmentul de piaţă ………………………………………..26
2.7.2. Strategia de comercializare ……………………………….27

Capitolul III. APLICAREA CERINŢELOR STANDARDULUI SR EN ISO 9001:2000 LA SC,,ULVAS”S.A.
3.1. Cerinţe generale ……………………………………………………34
3.2. Cerinţe referitoare la documentaţie ………………………………..35
3.3. Manualul calităţii …………………………………………………..42
3.4. Controlul documentelor …………………………………………….43
3.5. Controlul înregistrărilor …………………………………………….44
3.6. Responsabilitatea managementului ………………………………...45
3.7. Orientarea către client ……………………………………………...45
3.8. Politica in domeniul calităţii ………………………………………..46
3.9. Planificare …………………………………………………………..46
3.10. Responsabilitate si autoritate ……………………………………...47
3.11. Analiza efectuata de management ………………………………...48
3.12. Managementul resurselor …………………………………………53
3.13. Asigurarea resurselor ……………………………………………...53
3.14. Resurse umane ……………………………………………………54
3.15. Infrastructura ……………………………………………………...55
3.16. Mediul de lucru …………………………………………………...55
3.17. Măsurare, analiză şi îmbunătăţire …………………………………55
3.18. Planificarea realizării produsului ………………………………….56
3.19. Procese referitoare la relaţia cu clientul ………………………….56
3.20. Aprovizionare …………………………………………………….57
3.21. Informaţiile pentru aprovizionare …………………………………59
3.22.Verificarea produsului aprovizionat ……………………………….60
3.23. Producţie şi furnizare de servicii ………………………………….61
3.24. Validarea proceselor de producţie şi furnizare de servicii ……….61
3.25. Identificare şi trasabilitate ………………………………………...61
3.26. Proprietatea clientului …………………………………………….62
3.27. Controlul dispozitivelor de măsurare şi monitorizare …………….63
3.28. Monitorizare şi măsurare ………………………………………….63
3.29. Audit intern ……………………………………………………….64
3.30. Monitorizarea şi măsurarea produsului …………………………..65
3.31. Controlul produsului neconform ………………………………….65
3.32. Analiza datelor ……………………………………………………66
3.33. Îmbunătăţire ………………………………………………………66
3.34. Acţiune corectivă …………………………………………………67
3.35. Acţiune preventivă ………………………………………………..67

Capitolul IV. SITUAŢIA ACTUALĂ A SISTEMULUI DE MANAGEMENT AL CALITĂŢII ÎN SOCIETATEA ULVAS S.A.
4.1 Controlul produsului neconform ……………………………………72
4.2. Comunicare cu clientul …………………………………………….73
4.3. Proprietatea clientului ……………………………………………...73
4.4. Neconformităţi în curs de rezolvare ………………………………..75
4.5. Neconformităţi nerezolvate ………………………………………...76

Capitolul V. CONCLUZII …………………………………………………..81

Bibliografie ……………………………………………………………………82

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu