Cercetări privind Transformările Microbiologice la Ambalarea sub Vid şi în Atmosfera Modificată a unor Produse Vegetale

Studiul actual al cunoaşterii în domeniu pe plan naţional şi internaţional.
Principii ale tratamentului de pregătire. 
I. Cercetări privind comportarea pastei de tomate la ambalarea sub vid.
II. Cercetări privind comportarea sfeclei roşii proaspete şi parţial transformate la ambalarea sub vid. 
III. Cercetări privind comportarea cartofilor proaspeţi şi procesaţi la ambalarea sub vid. 
IV. Toleranţa relativă a legumelor la O2 şi CO¬2 .
V. Efecte benefice sau prejudiciile atmosferei modificate.
V.1. Incidenţa tipului de organisme şi rolul etilenei. 
V.2. Exemple de efecte benefice a atmosferei modificate.
V.3. Efectele atmosferei modificate asupra psihologiei stării sanitare. 
VI. Efectele păstrării sub folie de polimeri. 
VI.1. Rolul filmelor de polimeri. 
VI.2. Exemple de aplicare a filmelor plastice. 
VII. Crearea şi menţinerea atmosferei.
VII.1. Modificarea pasivă a atmosferei.
VII.1.1. Activitatea respiratorie a produselor. 
VII.1.2. Obţinerea amestecurilor gazoase în ambalaje. 
VII.1.3. Permeabilitatea filmelor plastice utilizate. 
VII.2. Modificarea activă a atmosferei. 
VII.3. Cazul particular al glazurilor. 
VII.3.1. Ceruirea cu uleiuri (ceruire vegetală, parafine, carnauba.). 
VII.3.2. Polizaharide(pectine, celuloze şi esteri, amidon, gume vegetale).
VII.3.3. Proteinele. 
VIII. Punerea în practica industrială. 
VIII.1. Forme de ambalaje. 
VIII.2. Probleme şi soluţii. 
Concluzii. 
Bibliografie. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu