Analiza Statistico–Economica a Corelatiei dintre Pretul si Calitatea Bunurilor si Serviciilor

INTRODUCERE 3
CAP I. Noţiuni fundamentale privind calitatea şi preţul produselor şi serviciilor 5
1.1. Calitatea produselor şi serviciilor în economia de piaţă 5
1.2. Preţul produselor şi serviciilor în e economia de piaţă 9
1.3. Analiza corelaţiei dintre calitate şi preţ 10
CAP II. Metode de analiză statistică a variaţiei fenomenelor 14
2.1. Metoda indicilor statistici 14
2.1.1. Clasificarea indicilor 14
2.1.2. Indicii preţurilor de consum 18
2.1.3. Indicii preţurilor producţiei industriale 20
2.2. Legătura statistică dintre fenomene 22
2.2.1. Metode elementare de studiere a legăturilor dintre fenomene 22
2.2.2. Metode analitice de studiere a legăturilor dintre fenomene 23
CAP. III. Analiza statistică a corelaţiei dintre preţurile şi calitatea principalelor
produse alimentare în perioada 2003-2006 26
3.1. Evoluţia preţurilor 26
3.1.1. Analiza statistică a evoluţiei preţurilor principalelor produse
alimentare în perioada 2003-2006 26
3.1.2. Analiza grafică a evoluţiei preţurilor principalelor produse
alimentare în perioada 2003-2006 30
3.1.3. Modificarea preţurilor principalelor produse faţă de oraşul
Piteşti în anul 2006 34
3.2. Analiza statistică a evoluţiei calităţii principalelor produse alimentare
în perioada 2003-2006 37
3.3. Analiza statistică a corelaţiei dintre indicele preţurilor şi indicele coeficientului
mediu de calitate pentru principalele produse alimentare în anul 2006 40
CONCLUZII 43
BIBLIOGRAFIE 44
ANEXA 45

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu