Raport de Practica - Fabrica de Vinuri Sadova (2011)

1. Partea introductivă.
2. Discurs istoric privind dezvoltarea întreprinderii.
3. Productivitatea, specializarea şi sortimentul.
4. Structura de producere şi schema aparatului de conducere.
5. Baza de materie primă şi piaţa de desfacere a producţiei.
6. Vinificaţia primară:
6.1 Recepţia şi zdrobirea strugurilor.
6.2 Sulfitarea,maceraţia şi termovinificaţia.
6.3 Scurgerea mustuielei şi presarea boştinei.
6.4 Limpezirea mustului şi corectarea condiţiilor.
6.5 Dozarea levurilor şi fermentarea mustului(bostinei).
6.6 Fementarea parţială, aplicarea alcoolizării.
6.7 Formarea vinurilor şi sortarea lor.
6.8 Primul pritoc cu egalizare.
6.9 Depozitarea vinului brut.
7. Vinificatia secundară:
7.1 Cupajarea şi cleierea vinului.
7.2 Filtrarea şi conservarea produselor vinicole.
7.3 Maturarea şi învechirea vinurilor.
7.4 Tratările termice la întreprindere.
7.5 Pregătirea recipientelor, ambalajului pentru fasonare.
7.6 Îmbutelierea vinului şi împachetarea buteliilor in lăzi.
8. Vinificaţia specială:
8.1 Caracteristica si particularităţile tehnologice de producere a
principalelor tipuri de vin si de băuturi.
8.2 Utilizarea rămăşiţelor vinicole.
8.3 Inventarierea în vinificatie
8.4 Schema CTCM folosită la întreprindere.
8.5 Excursii la alte întreprinderi.
9. Întreţinerea secţiilor auxiliare şi de deservire, de mecanizare şi automatizare.
10. Securitatea muncii, igiena si sanitaria la întreprindere.
11. Concluzii despre practică, propuneri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu