Raport de Practica la Vorniceni - Agrovin (2011)

1. Partea introductivă.
2. Discurs istoric privind dezvoltarea fabricii.
3. Productivitatea, specializarea şi sortimentul.
4. Structura de producere şi schema aparatului de producere.
5. Baza de materie primă şi piaţa de desfacere.
6. Vinificaţia primară:
6.1 Recepţia şi zdrobirea strugurilor.
6.2 Sulfitarea si macerarea.
6.3 Scurgerea mustuielei şi presarea boştinei.
6.4 Limpezirea mustuielei şi corectarea condiţiilor.
6.5 Dozarea levurilor şi fermentarea mustului
6.6 Fermentarea parţială, aplicarea alcoolizări.
6.7 Formarea vinurilor şi sortarea lor.
6.8 Primul pritoc odată cu egalizare.
6.9 Depozitarea vinului brut.
7. Vinificaţia secundară:
7.1 Cupajarea şi cleirea vinului.
7.2 Limpezirea vinului prin filtrare.
7.3 Maturarea şi învechirea vinului.
7.4 Tratările termice la întreprindere.
7.5 Pregătirea recipientelor, ambalajului pentru fasonare.
7.6 Îmbutelierea vinului şi împachetarea buteliilor în lăzi.
8. Vinificaţia specială:
8.1 Caracteristica şi particularităţile tehnologice de producere a principalelor tipuri de vin
8.2 Scheme vectoriale aplicate la producerea principalelor tipuri de vin la intreprinderea data.
8.3 Valorificarea ramasitelor vinicole.
8.4 Inventarierea în vinificaţie.
8.5 Schema CTCM folosită la întreprindere.
8.6 Excursii la alte întreprinderi.
9. Intretinerea secţiilor auxiliare şi de deservire.
10. Protectia muncii, sanitaria igienica.
11. Concluzii despre practicapropuneri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu