Sectie de Prelucrare prin Batere a Smantanii in Unt

1. Generalităţi
2. Grupele principale de unt
3. Materii prime folosite la fabricarea untului
3.1. Compoziţia smântânii pentru unt
3.2. Factorii care influenţează smântânirea
4. Schema tehnologică de obţinere a untului
4.1. Recepţia smântânii
4.1.1. Procedeul prin diluare şi spălare
4.1.2. Procedeul prin adaosul unor substanţe chimice
4.2. Normalizarea
4.3. Pasteurizarea
4.4. Răcirea (Dezodorizarea)
4.5. Maturarea
4.5.1. Maturarea biochimică
4.5.2. Maturarea fizică
4.6. Baterea smântânii
4.6.1. Separarea zarei
4.7. Spălarea
4.8. Malaxarea
4.9. Sărarea
4.10. Ambalarea untului , marcarea, transportul, depozitarea
5. Factori care determină alegerea ambalajului
6. Factori care influenţează procesul de obţinere a untului
7. Caracteristicile de calitate ale produsului
7.1. Proprietăţi organoleptice
7.2. Propriectăţi chimice
7.3. Proprietăţi microbiologice
8. Defectele untului
9. Utilaje pentru fabricarea untului
9.1. Putineiul
9.2. Maşina pentru fabricarea continuă a untului FBFE/12 (RDG)
10. Utilaje pentru ambalarea untului
10.1. Maşina Contistock
10.2. Maşini pentru ambalare gramaje mici
11. Controlul fabricaţiei pe faze
12. Bilanţ de materiale
Bibliografie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu