Aspecte privind integrarea diferitelor soiuri de mar in cadrul ecosistemului pomicol

1.    PREZENTAREA CULTURII MARULUI
1.1    Importanta Culturii Marului
1.2    Scurt Istoric Al Pomiculturii In Tara Noastra
1.3    Situatia Culturii Marului Pe Plan Mondial Si National
1.3.1    Situatia Culturii Marului Pe Plan Mondial
1.3.2    Situatia Culturii Marului In Romania
1.3.3    Situatia Culturii Marului In Judetul Iasi
1.4    Tendinte Si Orientari In Cultura Marului
2.    PARTICULARITATILE BIOLOGICE SI TEHNOLOGICE ALE CULTURII DE MAR
2.1    Particularitatile Biologice
2.1.1    Evolutia Sortimentului Pe Plan Mondial
2.1.2    Evolutia Sortimentului In Romania
2.1.3    Specii Care Au Contribuit La Formarea Soiurilor Si Potaltoilor
2.1.4    Portaltoii Marului
2.1.5    Particularitatile De Crestere Si Fructificare Ale Marului
2.1.6    Cerintele Marului Fata De Factorii De Vegetatie
2.1.6.1    Cerintele Marului Fata De Lumina
2.1.6.2    Cerintele Marului Fata De Caldura
2.1.6.3    Cerintele Marului Fata De Apa
2.1.6.4    Cerintele Marului Fata De Factorii Edafici Si Expozitia Terenului
2.2    Particularitati Tehnologice
2.2.1    Specificul Producerii Materialului Saditor
2.2.2    Specificul Infiintarii Plantatiilor De Mar
2.2.3    Specificul Intretinerii Planatiilor De Mar
2.2.3.1    Conducerea Pomilor Tineri
2.2.3.2    Taierile De Fructificare
2.2.3.3    Intretinerea Solului
2.2.3.4    Fertilizarea Plantatiilor De Mar
2.2.3.5    Irigarea Plantatiilor De Mar
2.2.3.6    Normarea Incarcaturii De Rod
2.2.3.7    Particularitatile Maturarii Si Recoltarii Merelor
3.    PREZENTAREA STATIUNII DIDACTICE EXPERIMENTALE XYZ
3.1    Istoric Si Perspective
3.2    Asezarea Geografica A Statiunii Didactice Xyz
3.3    Studiul Geologic Si Hidrologic
3.4    Studiul Solului Si Eroziunea
3.5    Studiul Vegetatiei
3.6    Analiza Factorilor Climatici
3.6.1    Regimul Termic
3.6.2    Regimul Pluviometric
3.6.3    Umiditatea Relativa A Aerului
3.6.4    Regimul Eolian
3.6.5    Nebulozitatea Si Durata De Stralucire A Soarelui
3.6.6    Accidentele Climatice
3.6.7    Concluzii Asupra Factorilor Pedoclimatici Privind Favorabilitatea Pentru Cultura Marului
3.7    Organizarea Unitatii
4.    MATERIALUL SI METODA DE CERCETARE
4.1    Organizarea Experientei Si Aspecte Luate In Studiu In Vederea Precizarii Caracteristicilor De Crestere Si Fructificare
4.2    Descrierea Soiurilor Luate In Studiu
4.3    Tehnologia Cultivarii Marului La Statiunea Didactica Xyz
4.3.1    Tehnologia De Infiintare A Platatiei
4.3.2    Specificul Intretinerii Colectiei Pomologice
5.    REZULTATE OBTINUTE SI INTERPRETAREA LOR
5.1    Influenta Soiului Asupra Particularitatilor Biometrice Ale Pomilor
5.1.1    Infuenta Soiului Asupra Inaltimii Pomilor
5.1.2    Infuenta Soiului Asupra Vigorii Pomilor Exprimata Prin Suprafata Sectiunii Trunchiului
5.1.3    Influenta Soiului Asupra Diametrului Coroanei Pe Lungime Si Pe Latime
5.2    Influenta Soiului Asupra Particularitatilor De Fructificare
5.2.1    Numarul Cresterilor Anuale
5.2.2    Lungimea Medie A Cresterii Anuale
5.2.3    Lungimea Totala A Cresterilor Anuale
5.2.4    Numarul De Pinteni
5.2.5    Numarul De Smicele
5.2.6    Numarul De Nuieluse
5.2.7    Numarul De Tepuse
5.2.8    Studiul Desfasurarii Fenofazelor Organelor Vegetative Si De Fructificare
5.3    Productia De Fructe
6.    CONCLUZII SI RECOMANDARI
7.    BIBLIOGRAFIE