Studiu privind controlul calitatii produselor apicole

1.    STUDIU BIBLIOGRAFIC
2.    INTRODUCERE
3.    MIEREA DE ALBINE
3.1    Clasificarea Mierii De Albine
3.2    Specii De Albine Si Particularitatile Structurale Ale Acestora
3.3    Producerea Mierii De Catre Albine
3.4    Compozitia Chimica A Mierii
3.4.1    Apa
3.4.2    Substantele Zaharoase
3.4.2.1    Monozaharidele
3.4.2.2    Dizaharidele
3.4.2.3    Trizaharidele
3.4.2.4    Zaharuri Superioare
3.4.3    Substante Nezaharoase
3.4.3.1    Acizii
3.4.3.2    Enzimele
3.4.3.3    Vitaminele
3.4.3.4    Sarurile Minerale
3.4.3.5    Proteinele
3.4.3.6    Alti Compusi
3.5    Valoarea Alimentara Si Dietetica A Mierii De Albine
3.6    Valoarea Terapeutica A Mierii De Albine
3.7    Caracteristicile Organoleptice Ale Mierii De Albine
3.7.1    Aspectul Si Consistenta Mierii
3.7.2    Cristalizarea Mierii
3.7.3    Culoarea
3.7.4    Gustul
3.7.5    Aroma
4.    ALTE PRODUSE APICOLE
4.1    Laptisorul De Matca
4.2    Polenul Si Pastura
4.3    Propolisul
4.4    Veninul De Albine
4.5    Ceara De Albine
5.    CONTROLUL CALITATII PRODUSELOR APICOLE
5.1    Mierea De Albine
5.1.1    Generalitati
5.1.2    Examenul Organoleptic Si Determinarea Impuritatilor
5.1.2.1    Examenul Organoleptic
5.1.2.2    Determinarea Impuritatilor
5.1.3    Determinarea Caracteristicilor Fizico-chimice
5.1.3.1    Determinarea Apei
5.1.3.2    Determinarea Cenusei
5.1.3.3    Determinarea Zaharului Reductor Prin Metoda Elser
5.1.3.4    Determinarea Zaharului Usor Hidrolizabil Prin Metoda Elser
5.1.3.5    Determinarea Substantelor Insolubile In Apa
5.1.3.6    Determinarea Indicelui Diastazic Prin Metoda Gothe
5.1.3.7    Determinarea Hidroximetilfurfuralui (nmf) Prin Metoda Fiehe
5.1.3.8    Determinarea Hidroximetilfurfuralui (nmf) Prin Metoda Winkler
5.1.3.9    Identificarea Glucozei Indusriale Prin Reactia Cu Alcol
5.1.3.9.1    Identificarea Fainei De Cereale Si A Amidonului Prin Reactia Cu Iod
5.1.3.9.2    Identificarea Gelatinei Si Cleiului Prin Reactia Cu Tanin
5.1.3.9.3    Identificarea Clorurii De Anilina
5.1.3.9.4    Identificarea Mierii De Mana Prin Reactia Cu Apa De Var
5.1.3.9.5    Determinarea Indicelui Colorimetric
5.1.3.9.6    Determinarea Conductivitaii Electrice
5.1.3.9.7    Determinarea Continutului De Granule De Polen
5.1.3.9.8    Determinarea Microcristalelor De Zaharuri
5.1.3.9.9    Determinarea Aciditatii Prin Tritrimetrica
5.1.4    Mentiuni In Buletinul De Analiza
5.1.5    Conditii De Calitate A Mierii
5.2    Posibilitati De Falsificare A Mierii
5.2.1    Falsificarea Cu Sirop De Zahar
5.2.2    Falsificarea Cu Sirop De Zahar Invertit Pe Cale Chimica
5.2.3    Falsificarea Cu Sirop De Porumb (hfcs) Sau Alt Hidrolizat Enzimatic De Amidon
5.2.4    Falsificarea Cu Melasa
5.2.5    Falsificarea Prin Adaos De Albus De Ou
5.2.6    Alte Falsificari
6.    STUDII PROPICE
7.    CONTROLUL CALITATII PRODUSELOR APICOLE LA S.C. XYZ S.R.L. JUD. PRAHOVA
7.1    Prezentarea Unitatii
7.2    Rezultate. Concluz2. Recomandari
8.    BIBLIOGRAFIE