Introducere 1
1. Modul de practicare a agroturismului în satele din judeţul
Caraş–Severin 3
1.1. Conceptul de agroturism 3
1.2. Organizarea agroturismului la nivelul unei gospodării 4
1.3. Avantaje economice din practicarea agroturismului 7
1.4. Efectele sociale determinate de practicarea agroturismului
11
2. Promovarea agroturismului în judeţul Caraş-Severin 15
2.1. Managementul activităţii de agroturism 15
2.1.1. Reţeaua agroturistică din Caraş-Severin 16
2.1.2. Înfiinţarea şi funcţionarea agenţiei de agroturism
17
2.2. Elemente de marketing în promovarea agroturismului cărăşan
19
2.2.1. Promovarea produsului agroturistic 21
2.2.2. Alte elemente de marketing utilizate în promovarea
agroturismului 22
2.3.Politici de stimulare a agroturismului cărăşan 25
3. Potenţialul agroturistic al satelor cărăşene 33
3.1. Zona rurală cărăşană 33
3.1.1. Aspecte demografice 35
3.1.2. Economia rurală 37
3.1.2.1. Agricultura 38
3.1.2.2. Industria 41
3.2.Puncte de atracţie în judeţul Caraş-Severin 43
3.2.1. Zona turistică Semenic 43
3.2.2. Zona turistică a Munţilor Aninei 44
3.2.3. Zona turistică a Muntelui Mic 44
3.2.4. Zona turistică a Munţilor Locvei şi Almăjului 45
3.2.5. Zona turistică Valea Cernei 45
3.2.6. Zona turistică a Dunării 46
3.3. Potenţialul agroturistic în zona montană cărăşană 46
3.4. Perspectivele de dezvoltare ale mediului rural cărăşan 55
4. Concluzii 59
Anexe....... 61
Bibliografie 65