Introducere 5
Cap. I Calitatea serviciilor turistice 6
1. Consideraţii generale 6
2. Conţinutul conceptului de turism 7
3. Serviciile turistice şi importanta lor 9
4. Serviciile turistice de baza şi suplimentare 11
Cap. II Serviciile de alimentaţie publică 12
2.1. Generalităţi 12
2.2. Importanţa socio-economică şi rolul
alimentaţiei publice
12
2.3. Caracteristicile principale ale alimentaţiei
publice
13
2.4. Tipologia unităţilor de alimentaţie destinate
servirii turiştilor
15
2.4.1. Restaurantul 16
2.4.2. Barul 20
2.4.3. Unităţile de tip fast-food 21
2.4.4. Cofetărie-patiserie 21
2.5. Tendinţe în alimentaţia publică 23
Cap. III Alimentaţia publică – componentă de bază a prestaţiei
turistice
26
3.1. Dependenţa dintre alimentaţia publica şi activitatea
turistică 26
3.1.1 Rolul personalului în servirea turiştilor
27
3.2. Ospitalitatea – obiectiv major al unităţilor de
alimentaţie 31
3.3. Dezvoltarea şi perfecţionarea serviciilor de
allimentaţie
publică
36
Cap. IV Cateringul în turism 39
4.1. Cateringul în industria hotelieră
39
4.2. Serviciile de room-service
40
4.3. Modernizarea producţiei culinare prin sistemul catering
40
Cap. V Metode şi tehnici de evaluare în turism 43
5.1. Particularităţile evaluării în turism 43
5.2. Principiile evaluării unei unităţi din sfera turismului
44
5.3 Informaţiile necesare pentru efectuarea unei lucrări
de evaluare 45
5.4. Abordarea evaluării 46
5.5. Metoda activului net corectat 46
5.6. Metoda capitalizării profitului net 49
5.7. Abordarea prin comparaţia de piaţă 50
Cap. VI Evaluarea unităţii de alimentaţie din cadrul
hotelului “Alutus”, Rm. Vâlcea 52
6.1. Prezentarea organizaţiei 52
6.2. Descrierea restaurantului S.C. “Alutus” S.A. 52
6.3. Aprovizionarea restaurantului 53
6.4. Comercializarea sortimentelor oferite de restaurantul
“Alutus” 54
6.5. Studiu de caz : Hotel – Restaurant “Alutus” 55
Concluzii 60
Anexa 1 61
Bibliografie
63