Cresterea Cainilor

1. Situatia actuala a cresterii câinilor
2. Importanta cresterii câinilor. Sistematica zoologica. Originea
2.1. Importanta economica
2.2. Sistematica zoologica
2.3. Originea
2.4. Clasificarea si descrierea raselor de câini
2.4.1. Grupa I Câinii ciobanesti de paza, de protectie si utilitari
2.4.2. Grupa a II a Câini de paza si aparare
2.4.3. Grupa a III a Terrieri câini de vizuina
2.4.4. Grupa a IV a Teckeli
2.4.5. Grupa a V a Câini gonitori pentru vânat mare, câini pontatori si de hartuiala
2.4.6. Grupa a VI a Câini gonitori pentru vânat mic, câini pentru hatisuri
2.4.7. Grupa a VII a Prepelicari pontatori (fara rase britanice)
2.4.8. Grupa a VIII a Câini de vânatoare, pontatori aportori, scotocitori, rase britanice
2.4.9. Grupa a IX a Câinii însotitori, de agrement
2.4.10. Grupa a X a Ogari
3. Reproductia si cresterea tineretului
4. Alimentatia câinilor: trecut, prezent, viitor
5. Particularitati de digestie ale câinilor
6. Necesarul câinilor
6.1. Necesarul de energie
6.1.1. Necesarul de energie pentru întretinere
6.1.2. Necesarul de energie pentru gestatie
6.1.3. Necesarul de energie pentru lactatie
6.1.4. Necesarul de energie pentru crestere si dezvoltare
6.1.5. Necesarul de energie pentru efort
6.2. Necesarul de proteina
6.2.1. Necesarul de proteina pentru întretinere
6.2.2. Necesarul de proteina pentru gestatie
6.2.3. Necesarul de proteina pentru lactatie
6.2.4. Necesarul de proteina pentru crestere si dezvoltare
6.2.5. Necesarul de proteina pentru proteina pentru efort
6.3. Necesarul de lipide
6.4. Necesarul de glucide
6.5. Necesarul de elemente minerale
6.5.1. Necesarul de macroelemente minerale
6.5.2. Necesarul de microelemente minerale
6.6. Necesarul de vitamine
6.6.1. Necesarul de vitamine liposolubile
6.6.2. Necesarul de vitamine hidrosolubile
6.7. Necesarul de apa
7. Alimente folosite în hrana câinilor
7.1. Alimente simple (menajere)
7.1.1. Carnea, subprodusele de abator si pestele
7.1.2. Alte alimente de origine animala
7.1.3. Cereale si subproduse de panificatie
7.1.4. Legume si fructe
7.1.5. Complemente de echilibru
7.2. Alimente compuse (industriale)
7.2.1. Alimente umede
7.2.2. Alimente semiumede
7.2.3. Alimente uscate
8. Conduita hranirii
8.1. Particularitati ale comportamentului alimentar
8.1.1. Frecventa si prezentarea meselor
8.1.2. Apetitul si apetibilitatea
8.2. Rationarea practica
8.2.1. Rationarea la nivel de întretinere si la efort
8.2.2. Rationarea la nivel de întretinere si la efort
8.2.3. Rationarea tineretului
8.3. Modele de ratii pentru diferite rase
9. Principalele caracteristici ale simturilor câinelui
9.1. Mirosul
9.2. Auzul
9.3. Vazul
9.4. Gustul
9.5. Pipaitul
10. Notiuni generale despre psihologia câinelui
10.1. Alte organe de simt implicate în dresaj
10.2. Inteligenta câinilor
10.3. Limbajul
11. Materiale necesare dresajului
11.1. Materiale pentru contentia si conducerea câinelui
11.2. Materiale pentru dresaj
12. Notiuni despre dresaj
12.1. Dresajul de disciplinizare
12.2. Predresajul cateilor
Bibliografie