|Introducere.....................................| 5|
| |........................................... | |
|Cap. 1 |Conceptul de lanţ hotelier | 7 |
| |internaţional................................. | |
| |1.1Istoricul lanţurilor hoteliere | 7 |
| |internaţionale............................... | |
| |1.2 Definiţia lanţurilor hoteliere | 10 |
| |internaţionale........................... | |
|Cap.2 |Strategia de dezvoltare a lanţurilor hoteliere | 15 |
| |internaţionale | |
| |2.1.1.Managementul | 15 |
| |strategic.......................................| |
| |.............. | |
| |2.1.2.Evoluţia tehnicilor | 19 |
| |specifice.......................................| |
| |........ | |
| |2.1.3.Cadrul conceptual | 21 |
| |specific........................................| |
| |......... | |
| |2.2.Lanţurile hoteliere internaţionale din | 32 |
| |România.................... | |
| |2.3.Politici investiţionale în | 38 |
| |România.........................................| |
| |2.4.Strategiile lanţurilor hoteliere |42 |
| |internaţionale......................... | |
|Cap.3 |Lanţul Accor-Hotel Ibis Gara de Nord |50 |
| |Bucureşti.................. | |
| |3.1.Scurtă descriere a grupului |50 |
| |Accor......................................... | |
| |3.2.Lanţul hotelier |53 |
| |Ibis............................................| |
| |.................... | |
| | |3.2.1.Conceptul | 54 |
| | |Ibis..........................................| |
| | |...................... | |
| | |3.2.2.Restaurantul la | 56 |
| | |Ibis..........................................| |
| | |.............. | |
| | |3.2.3.Standardele proprii de calitate ale | 57 |
| | |lanţului Ibis............. | |
| | |3.2.4.Cardul de fidelizare | 58 |
| | |Accor.........................................| |
| | |.... | |
| | |3.2.5.Clienţii hotelurilor | 60 |
| | |Ibis..........................................| |
| | |........ | |
| |3.3.Prezentare generală Hotel Ibis Gara de Nord | 61 |
| |Bucureşti....... | |
| | |3.3.1.Date generale despre |61 |
| | |hotel.........................................| |
| | |... | |
| | |3.3.2.Structura |66 |
| | |organizatorică................................| |
| | |................ | |
| | |3.3.3.Serviciile hoteliere de bază şi |69 |
| | |suplimentare.................. | |
| | |3.3.4. Serviciile ofertie de restaurantul |72 |
| | |L’Estaminet.............. | |
| | |3.3.5.Spaţiile de | 74 |
| | |cazare........................................| |
| | |.................. | |
| | |3.3.6.Sălile de conferinţe…………………………………... |76 |
| | |3.3.7.Politica tarifară………………………………………. |78 |
| | |3.3.7.1.Tariful mediu…………………………………... |81 |
| |3.4.Politica de |82 |
| |marketing-vânzări...............................| |
| |................. | |
|Cap 4 |Dinamica şi eficienţa activităţii turistice la |88 |
| |Hotelul Ibis Gara de Nord Bucureşti din momentul| |
| |lansării..................... | |
| |4.1.Indicatorii circulaţiei |88 |
| |turistice……………………………... | |
| | |4.1.1.Gradul de ocupare……………………………………. |88 |
| | |4.1.2.Numărul de |89 |
| | |turişti.......................................| |
| | |................... | |
| | |4.1.3.Numărul de înnoptări………………………………..... |92 |
| |4.2.Eficienţa activităţii economice la Hotelul |94 |
| |Ibis Gara de Nord | |
| |Bucureşti.......................................| |
| |..................................... | |
| |Concluzii.......................................|101 |
| |............................................. | |
| |Bibliografie....................................|103 |
| |............................................ | |