IMPLICAŢIILE BIOLOGICE ALE PRODUSELOR LACTATE FERMENTATE ŞI APRECIEREA CALITĂŢII ACESTORA


Introducere...................................................................................................................................Cap.I. Produse lactate fermentate. Aspecte generale.......................................................................1.1Generalităţi...............................................................................................................................1.2 Clasificarea produselor lactate fermentate (PLF).....................................................................1.3 Exigenţe calitative pentru unele produse lactate fermentate tipice...........................................1.4 Materii prime pentru obţinerea produselor lactate fermentate..................................................Cap.II. Proprietăţile biologice ale produselor lactate fermentate.......................................................2.1 Efecte asupra tractului gastrointestinal.......................................................................................2.2 Produsele lactate fermentate şi funcţia imună..............................................................................2.3 Efectul anticolesterolemiant al produselor lactate fermentate.......................................................2.4 Produsele lactate fermentate şi cancerul.......................................................................................2.5 Produsele lactate fermentate şi alte afecţiuni..................................................................................Cap.III. Aprecierea calităţii produselor lactate fermentate.................................................................3.1 Verificarea calităţii şi siguranţei produselor lactate ....................................................................3.2 Verificarea calităţii laptelui..........................................................................................................3.3 Verificarea calităţii culturilor starter..........................................................................................3.4 Verificarea calităţii produselor lactate fermentate....................................................................3.5 Aplicarea programului HACCP la fabricarea produselor lactate fermentate.............................Cap.IV. Cercetări privind îmbunătăţirea compoziţiei mediului de cultură (lapte) pentru stimulareacreşterii şi/sau activităţii bifidobacteriilor............................................................................................4.1 Influenţa substanţei uscate din lapte asupra creşterii şi activităţii bifidobacteriilor......................4.2 Influenţa adaosului de extract de drojdie asupra vitezei de creştere a bifidobacteriilor şi aactivităţii fermentative a acestora........................................................................................................4.3 Influenţa germenilor de grâu asupra creşterii şi activităţii bifidobacteriilor..................................4.4 Utilizarea fulgilor de grâu pentru stimularea creşterii şi activităţii bifidobacteriilor.....................4.5 Efectul adaosului de miere asupra asupra creşterii şi activităţii bifidobacteriilor.