Cuprins
|Capitolul I. Conceptul de potenţial turistic |3 |
| 1.1. Dezvoltarea turismului |5 |
| 1.2. Definirea conceptului de potenţial turistic |8 |
| 1.3. Destinaţia turistică |9 |
| 1.4. Dezvoltarea viitoare a zonelor turistice |21 |
| 1.5. Evoluţia destinaţiei turistice |22 |
| 1.6. Evaluarea resurselor unei destinaţii turistice |25 |
|Capitolul II. Mixul de marketing în turism |27 |
| 2.1. Produsul turistic |27 |
| 2.1.1. Componentele produsului turistic |27 |
| 2.1.2. Tipuri de produse turistice |29 |
| 2.1.3. Poziţionarea produsului turistic | 32|
| 2.2. Preţul in turism |33 |
| 2.2.1. Stabilirea pretului în turism |33 |
| 2.2.2. Adaptarea preţurilor în industria turistică |34 |
| 2.3. Promovarea turistică |35 |
| 2.3.1. Rolul informarii în promovarea turistică |35 |
| 2.3.2. Formele promovării |37 |
| 2.4. Distribuţia turistică |42 |
| 2.4.1. Canalele de distribuţie |42 |
| 2.4.2. Alegerea unei strategii de distribuţie |47 |
|Capitolul III. Comportamentul consumatorului de servicii |48 |
|turistice şi segmentarea pieţei | |
| 3.1. Piaţa turistică |48 |
| 3.1.1. Clasificarea pieţelor turistice |51 |
| 3.1.2. Cererea de turism |54 |
| 3.2. Segmentarea pieţei turistice |61 |
| 3.2.1. Alegerea criteriilor de segmentare |61 |
| 3.2.2. Operaţionalizarea segmentării |66 |
| 3.2.3. Evaluarea segmentelor de piaţă |66 |
| 3.3. Cercetarea pieţei turistice |67 |
| 3.3.1. Etapele cercetării pieţei |67 |
| 3.3.2. Cercetarea pieţei viitoare (previziuni de |68 |
|marketing) | |
| 3.4. Comportamentul consumatorului de servicii turistice |69 |
| 3.4.1. Factorii personali |70 |
| 3.4.2. Factorii sociali |71 |
| 3.4.3. Factorii situaţionali |72 |
|Capitolul IV. Perspectivele pieţei turistice internaţionale |73 |
| 4.1. Activitatea de turism pe plan mondial |73 |
| 4.1.1. Clasificare |73 |
| 4.1.2. Amploare |74 |
| 4.2. Marile bazine turistice ale Terrei |74 |
| 4.2.1. Bazinele turistice tradiţionale |75 |
| 4.2.2. Bazinele turistice noi |77 |
|Capitolul IV. Studiu de caz. Potentialul turistic al Romaniei |79 |
|Concluzii si sugestii |105 |
|Bibliografie |107 |