Neurofiziologia analizatorilor senzoriali

                                  CUPRINS:
   NEUROFIZIOLOGIA ANALIZATORILOR SENZORIALI
1 Analizatorul vizual
1 Anatomia ochiului
1 Structura retinei
2 Anexele ochiului
2 Fiziologia analizatorului vizual
1 Mediile refringente ale ochiului
2 Formarea imaginii pe retină
1 Reglarea cantităţii de lumină în ochi
3 Mecanismele fotorecepţiei pentru lumina necolorată
1 Structura celulelor cu bastonaş
2 Geneza potenţialelor bioelectrice în celulele fotoreceptoare
3 Bazele ionice ale potenţialelor în celulele fotoreceptoare
4 Componentele fotosensibile ale celulelor cu bastonaş
5 Legătura dintre rodopsină şi canalele de Na+
6 Sinteza de c-GMP în fotoreceptori
7 Mediatorii sinaptici în retină
8 Vederea scotopică
9 Adaptarea retinei la întuneric
10 Fuziunea stimulilor luminoşi
4 Mecanismele fotorecepţiei pentru lumina colorată
1 Teoria tricromatică a lui Young-Helmholtz
2 Teoria tetracromatică a lui Hering
3 Vederea fotopică
5 Organizarea câmpului receptor retinian
6 Calea intermediară a analizatorului vizual
1 Nervul optic
2 Chiasma şi tractusurile optice
3 Corpii geniculaţi laterali
7 Segmentul central al analizatorului vizual
1 Câmpurile corticale simple
2 Câmpurile complexe
3 Câmpurile receptoare hipercomplexe
     4. Organizarea în coloane a cortexului visual
4 Analiza corticală a culorilor
5 Simţul formelor
6 Simţul stereoscopic
2     Analizatorul auditiv
1.2.1Sunetul şi caracteristicile sale fizice
2 Capătul periferic al aparatului auditiv
1.2.2.1Sistemul de captare şi transmitere a sunetelor
1.2.2.2Urechea medie
1.2.2.3Urechea internă
1.2.2.3.1Structura urechii interne
1.2.2.3.2.Organul receptiv la urechii
1.2.2.3.3Mecanismul transducţiei în analizatorul auditiv
1.2.3Sistemul de conducere
1.2.3.1.Segmentul de conducere şi rolul său în recepţia auditivă
1.2.3.2.Potenţialele microfonice cohleare
1.2.4.Segmentul central al aparatului auditiv
1.3.  Analizatorul olfactiv
1.3.1Segmentul periferic al analizatorului olfactiv
1.3.1.1Mucoasa olfactivă
1.3.1.2.Epiteliul olfactiv
1.3.1.3.Pragul olfactiv
1.3.1.4.Discriminarea olfactivă
1.3.1.5.Clasificarea substanţelor odorante
1.3.1.6Modalităţile de stimulare a receptorilor olfactivi
1.3.1.7.Transducţia semnalului olfactiv
1.3.2.Calea de conducere a analizatorului olfactiv
1.3.3.Capătul central al analizatorului olfactiv
1.3.4. Implicaţiile psihofiziologice ale olfacţiei
1.4.Analizatorul gustativ
1.4.1.Capătul periferic al analizatorului gustativ
1.4.1.1.Mugurii gustativi
1.4.1.2. Papilele gustative
1.4.1.3 Pragul gustativ
1.4.1.4.Senzaţiile gustative fundamentale
1.4.1.5Mecanismul de transducţie a gusturilor fundamentale
1.4.1.5.1Gustul acru
1.4.1.5.2.Gustul sărat
1.4.1.5.3.Gustul dulce
1.4.1.5.4Gustul amar
1.4.2.Calea de conducere a analizatorului gustativ
1.4.3.Segmentul central al analizatorului gustativ
1.4.4.Adaptarea gustativă
1.4.5.Implicaţii psihofiziologice ale recepţiei gustative
Bibliografie
Pagini 40