Propuneri de amenajare si modernizare a zonei agroturistice XYZ

CUPRINS
INTRODUCERE   3
CAPITOLUL 1: CONCEPTUL DE AMENAJARE TURISTICA IN VEDEREA
   PRACTICARII AGROTURISMULUI       4
1.1   Conceptul de amenajare turistică    4
1.2   Noţiunea de agroturism   7
1.3   Turismul şi turismul rural pe piaţa turistică internaţională  10
1.4   Experienţa României privind valorificarea resurselor turistice ale
   satului 14
1.5   Calitatea serviciilor turistice în gospodăriile ţărăneşti     16
1.6   Aspecte din cadrul procesului de amenajare turistică a satului de
   munte în vederea          practicării agroturismului 18
CAPITOLUL 2: OFERTA TURISTICA A ZONEI MOIECIU-BRAN 21
2.1   Zona turistică Moieciu-Bran - încadrare în ansamblul judeţului şi
   scurt istoric 21
2.2   Potenţialul turistic al zonei     28
   2.2.1 Resurse turistice naturale     28
   2.2.2 Resurse turistice antropice    35
2.3   Caracterizarea potenţialului uman, material şi financiar      40
   2.3.1 Elemente de etnografie şi folclor   42
2.4   Factorii ce influenţează organizarea şi desfăşurarea activităţii
   turismului rural în zonă 47
2.5.  Condiţiile economico-sociale      49
2.6   Baza materială   51
CAPITOLUL 3: CEREREA TURISTICA IN ZONA MOIECIU-BRAN      53
3.1   Circulaţia turistică,volumul şi structura circulaţiei turistice;
   evoluţia numărului de turişti             pe perioada 1995-1997  53
3.2   Segmentarea cererii turistice     69
3.3   Sondaj de opinie efectuat în rândul populaţiei din comuna Moieciu
   71
   3.3.1 Concluzii rezultate în urma sondajului    72
CAPITOLUL 4: PERSPECTIVELE DEZVOLTARII SI MODERNIZARII ZONEI AGROTURISTICE
   MOIECIU-BRAN  74
4.1   Direcţiile amenajării, modernizării şi valorificării agroturismului
   74
4.2   Eficienţa economică şi socială a dezvoltării şi modernizării
   agroturismului în                           zona Moieciu   80
CONCLUZII   88
BIBLIOGRAFIE     89
ANEXA