Cercetari cu privire la potentialul antibacterian si antifungic al produselor apicole

INTRODUCERE 2
CAPITOLUL I. Produsele apicole. Compoziţie chimică şi importanţa
terapeutică      3
      I.1. Mierea de albine  3
          I.1.1. Generalităţi     3
          I.1.2. Compoziţie chimică     10
          I.1.3. Sortimente  13
          I.1.4. Funcţii terapeutice si nutriţionale     18
      I.2. Polenul     21
      I.3. Propolisul  23
      I.4. Laptişorul de matcă     25
CAPITOLUL II.    27
II.1.  Materiale şi metode de evaluare a proprietăţilor antibacteriene ale
produselor apicole     27
      II.1.1. Revitalizarea tulpinilor de colecţie şi descrierea  mediilor
      de cultură utilizate   28
      II.1.2. Pregătirea mediilor modificate prin adăugarea de produse
      apicole     33
      II.1.3. Evaluarea eficienţei produselor de testat în concentraţii de 5
      şi 15%      35
      II.1.4. Evaluarea eficienţei produselor testate în concentraţie de
      100%  36
      II.1.5. Testarea rezultatelor     36
II.2.  Rezultatele obţinute şi interpretarea acestora    38
      II.2.1. Evaluarea eficienţei mierii de albine poliflore si a
         amestecului fluid după
      încorporarea în medii de cultură în procente de 5 şi 15%      38
      II.2.2. Evaluarea eficienţei celor două produse în concentraţie de 100
      %     45
      II.2.3. Verificarea rezultatelor  47
        II.2.4. Analiza rezultatelor    49
CONCLUZII   53
BIBLIOGRAFIE     55