1
2 CUPRINS
1 CAPITOLUL I
2 Importanţa culturii prunului, taxonomia, originea şi distribuţia
geografică a speciilor mai importante din genul Prunus
1.1. Importanţa culturii prunului………………………..…………………………………...1
1.2. Taxonomia speciilor de Prunus………………………………………………………..2
1.3. Originea şi distribuţia geografică a speciilor de prun……………………………..3
1.4. Arealul de cultură al prunului…………………………………………………………..6
1 CAPITOLUL II
2 Situaţia culturii prunului pe plan mondial şi pe plan naţional
2.1. Situaţia actuală a culturii prunului pe plan mondial……………………………….8
2.2. Situaţia actuală a culturii prunului pe plan naţional….…………………………..11
1 CAPITOLUL III
1 Stadiul cercetărilor privind sortimentul de soiuri
2 pentru specia prun
3 3.1. Stadiul cercetărilor privind sortimentul de soiuri pe plan
mondial…………14
3.2. Stadiul cercetărilor privind sortimentul de soiuri pe plan
naţional……………18
CAPITOLUL IV
Tendinţele şi perspectivele privind sortimentul de soiuri
pentru specia prun pe plan mondial şi naţional
4.1. Tendinţe şi perspective pe plan mondial……………..…………………………….22
4.2. Tendinţe şi perspective pe plan naţional cu specific pentru zona
colinară a Olteniei………………..………………………………………………………………….23
CAPITOLUL V
Necesitatea, scopul, obiectivele cercetării, materialul biologic, metodele
de cercetare
5.1. Necesitatea şi scopul lucrării…………………………………………………………25
5.2. Obiectivele cercetării……………………………………….…………………………..25
5.3. Materialul biologic utilizat…………….……………………………………………….26
5.4. Metoda de lucru…………………………………………………………………………26
CAPITOLUL VI
Condiţiile naturale şi tehnologice în care
au fost efectuate cercetările
6.1. Condiţiile climatice în care au fost efectuate
cercetările………………………..28
6.2. Condiţiile edafice în care au fost efectuate cercetările ………………………….29
CAPITOLUL VII
Comportarea în procesul de creştere a soiurilor de prun
7.1. Parcurgerea principalelor fenofaze de vegetaţie …………………………………34
7.2. Suma creşterilor vegetative…………..……………………………………………….36
7.3. Înălţimea şi diametrul coroanei………………………………………………………37
7.4. Sporul de creştere în grosime a trunchiului……………………………………….39
CAPITOLUL VIII
Comportarea în procesul de fructificare
8.1. Principalele fenofaze de fructificare…………………………………………………41
8.2. Specificul de fructificare……………………………………………..………………..42
CAPITOLUL IX
Cantitatea şi calitatea producţiei de fructe
9.1. Comportarea la atacul PPV (Plum-pox) a soiurilor de prun
studiate………….43
9.2. Producţia de fructe………………………………………………………..……………44
9.3. Calitatea fructelor……………………………………………………………………….46
CONCLUZII………………………………………………………………………48
BIBLIOGRAFIE…………………………………………………………………50
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu