Investigatii privind izolarea si caracteristicile morfobiologice ale bacteriilor din genurile staphyl

Cuprins
Motivatia
lucrarii....................................................................
.........1
Partea I - Studiu bibliografic
Cap. I Date generale privind mamitele bacteriene ale
vacilor.................3
1.1.    Definitia, incidenta si importanta
economica................................3
1.2.    Etiologia
mamitelor...............................................................5
1.3.    Patogeneza
mamitelor...........................................................7
1.4.    Forme de evolutie ale
mamitelor............................................. 10
1.5.    Prevenirea si combaterea
mamitelor..........................................15
1.5.1 .Supravegherea starii de sanatate a glandei mamare............16
1.5.1.1.   Examinarea glandei
mamare...........................................16
1.5.1.2.   Examinarea
laptelui........................................................16
1.5.1.3.   Efectele produse de streptococi si stafilococi asupra calitatii
laptelui in
mamite.................................................................17
1.5.2. Limitarea surselor de infectie si a posibilitatii de expunere a
glandei  mamare la
acestea..........................................................19
1.5.2.1. Eliminarea factorilor de mediu, nutritionali, psihici, etiologici
si umani……………………………………………………………………………..19
1.5.2.2. Eliminarea infectiilor mamare prin masuri terapeutice curente si
prin scoaterea din efective a vacilor cu forme incurabile de boala....25
1.5.2.3.  Prevenirea transferului de germeni patogeni de la vacile bolnave
la cele
sanatoase.............................................................27
1.5.2.4. Metode de tratament ale mamitelor fara antibiotice…….…28
Cap. II Date generale privind caracterele morfobiologice ale bacteriilor
din genurile Staphylococcus si Streptococcus…….…….……............35
2.1.   Genul
Staphylococcus..........................................................35
2.2    Genul
Streptococcus.......................................................41
                                           Partea a ll-a   (cercetari
proprii)
 Investigatii privind izolarea si caracteristicile morfobiologice ale
bacteriilor din genurile Staphylococcus si Streptococcus, izolate din
mamite de la vaci
Cap. Ill  Cercetari proprii…………………………………………………….…46
3.1.   Material si metode……………………………….……………………… 46
   1. Probe de lapte prelucrate prin examen bacteriologic      .…….…46
   2. Recoltarea probelor de lapte ………….46
   3. Prelucrarea probelor de lapte prin examen bacteriologic………...47
    4. Medii de cultura      …………..49
     1. Lichide organice folosite in prepararea unor medii de cultura...49
     2. Medii de cultura speciale pentru
        streptococi...............................51
     3. Medii de izolare si identificare a stafilococilor ……………………52
    5.   Reactii de evidentiere a activitatii enzimatice fata de glucide si
       polialcooli………………………………………………….…53
    6. Teste biochimice complexe   …………..53
    7. Determinarea comportarii tulpinilor de Streptococcus si
       Staphylococcus izolate, fata de antibiotice………..………….54
Cap. IV Rezultate si discutii     …………55
   1. Observatii clinice     ……..…..55
   2. Examenul bacteriologic       ………...56
Cap. V   Concluzii     ……………………………………………………………74
Bibliografie selectiva ………….85

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu