Cuprins
Introducere
1
CAPITOLUL I: MIXUL DE MARKETING
2
1.1. Conceptul de marketing mix
2 1.2.Formarea mixului de marketing
2
1.3.Componentele mixului de marketing
4 1.4.Tipologia mixului de marketing
5
CAPITOLUL II: COMPONENTELE MIXULUI DE MARKETING 6
2.1. Politica de produs
6
2.1.1. Conceptul de produs
6
2.1.2. Ciclul de viaţă al produsului
10
2.2. Politica de preţ
14
2.2.1. Importanţa preţului şi influenţa asupra volumul
vânzărilor 14
2.2.2. Strategii şi tactici de preţ
17
2.3. Politica de distribuţie
18
2.3.1. Canalele de distribuţie
18
2.3.2. Alegerea celui mai potrivit canal de distribuţie
20
2.3.3. Distribuţia fizică şi logistică
22
2.4. Politica de promovare
24
2.4.1. Publicitatea
26
2.4.2. Promovarea vânzărilor
26
2.4.3. Relaţiile publice şi forţa de vânzare
27
CAPITOLUL III– Analiza pieţei berii din România
29
3.1. Prezentarea companiilor de pe piaţa berii din România
29
3.2. Poziţionarea mărcilor de bere în mintea consumatorilor
34
3.3. Analiza mixului de marketing al principalelor companii de pe
piaţa berii din România
37
CAPITOLUL IV: Studiu de caz Carlsberg
42
4.1. Prezentare generală
42
4.1.1. Scurt istoric
42
4.1.2. Carlsberg România-prezentare
43
4.1.3. Profilul Carlsberg– misiune, viziune si valori
44
4.1.4. Strategia firmei Carlsberg
45
4.1.5. Activitatea CSR a grupului Carlsberg
47
4.2. Mixul de marketing al firmei Carlsberg
48
4.2.1. Produsul Carlsberg
48
4.2.2. Preţul Carlsberg
49
4.2.3. Promovarea desfăşurată de Carlsberg
50
4.2.4. Distribuţia Carlsberg
54
4.3. Carlsberg în cifre
55
Concluzii şi propuneri
57
Bibliografie
59
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu