Sterilizarea laptelui in UHT ambalat aseptic

  Cuprins
Argument.............................................................
........................................................ pag. 4
Cap. 1 Materia prima.
Laptele..............................................................
.....................pag. 5
     1. Compozitia chimica a
        laptelui.....................................................
        ............. pag.5
              1. Substantele proteice din
                 lapte................................................
                 .pag. 6
              2. Grasimea
                 laptelui.............................................
                 ........................pag. 7
              3. Lactoza din
                 lapte................................................
                 ......................pag. 8
              4. Sarurile minerale din
                 lapte................................................
                 .....pag. 9
              5. Vitaminele din
                 lapte................................................
                 .................pag. 9
              6. Enzimele din lapte……………………………………………pag. 10
     2. Proprietatile organoleptice ale
        laptelui....................................................p
        ag. 11
     3. Proprietatile fizico-chimice ale
        laptelui....................................................p
        ag. 11
     4. Microorganismele
        laptelui.....................................................
        ....................pag. 12
              1.
                 Bacteriile............................................
                 .......................................pag. 13
              2.
                 Drojdiile.............................................
                 .......................................pag. 16
              3.
                 Mucegaiurile..........................................
                 ...................................pag. 16
     5. Proprietatile biochimice ale
        laptelui.....................................................
        ....pag. 17
     6. Defectele
        laptelui.....................................................
        ...................................pag. 17
Cap.2 Tehnologia de obţinere a laptelui
sterilizat....................................................pag.
18
      2.1 Schema tehnologică de obţinere a laptelui sterilizat
UHT.....................pag. 18
      2.2 Descrierea schemei
tehnologice..........................................................
......pag. 19
      2.3 Comportarea produsului in timpul procesului de sterilizare
    si pe durata
      depozitarii
    .................................................................
    .......................................pag. 20
               2.3.1 Efectul sterilizarii asupra microflorei
laptelui.........................pag. 20
                       2.3.2.Efectul sterilizarii asupra structurii
si
          componentelor
laptelui.............................................................
.......................pag. 20
               2.3.3 Ambalarea si depozitarea laptelui de consum
sterilizat..........pag. 21
               2.3.4 Factorii care influenteaza conservarea laptelui
sterilizat.......pag. 21
Cap.3 Descrierea produsului „lapte sterilizat UHT ambalat
aseptic”....................pag. 23
    Cap.4 Determinarea falsificarilor
produsului...........................................................
pag. 25
    Cap. 5 Modalitati de prezentare a
produsului...........................................................
pag. 25
Cap. 6 Principalele analize care se efectueaza la sterilizarea
laptelui UHT...........pag. 28
Bibliografie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu