Cuprins
Argument.............................................................
........................................................ pag. 4
Cap. 1 Materia prima.
Laptele..............................................................
.....................pag. 5
1. Compozitia chimica a
laptelui.....................................................
............. pag.5
1. Substantele proteice din
lapte................................................
.pag. 6
2. Grasimea
laptelui.............................................
........................pag. 7
3. Lactoza din
lapte................................................
......................pag. 8
4. Sarurile minerale din
lapte................................................
.....pag. 9
5. Vitaminele din
lapte................................................
.................pag. 9
6. Enzimele din lapte……………………………………………pag. 10
2. Proprietatile organoleptice ale
laptelui....................................................p
ag. 11
3. Proprietatile fizico-chimice ale
laptelui....................................................p
ag. 11
4. Microorganismele
laptelui.....................................................
....................pag. 12
1.
Bacteriile............................................
.......................................pag. 13
2.
Drojdiile.............................................
.......................................pag. 16
3.
Mucegaiurile..........................................
...................................pag. 16
5. Proprietatile biochimice ale
laptelui.....................................................
....pag. 17
6. Defectele
laptelui.....................................................
...................................pag. 17
Cap.2 Tehnologia de obţinere a laptelui
sterilizat....................................................pag.
18
2.1 Schema tehnologică de obţinere a laptelui sterilizat
UHT.....................pag. 18
2.2 Descrierea schemei
tehnologice..........................................................
......pag. 19
2.3 Comportarea produsului in timpul procesului de sterilizare
si pe durata
depozitarii
.................................................................
.......................................pag. 20
2.3.1 Efectul sterilizarii asupra microflorei
laptelui.........................pag. 20
2.3.2.Efectul sterilizarii asupra structurii
si
componentelor
laptelui.............................................................
.......................pag. 20
2.3.3 Ambalarea si depozitarea laptelui de consum
sterilizat..........pag. 21
2.3.4 Factorii care influenteaza conservarea laptelui
sterilizat.......pag. 21
Cap.3 Descrierea produsului „lapte sterilizat UHT ambalat
aseptic”....................pag. 23
Cap.4 Determinarea falsificarilor
produsului...........................................................
pag. 25
Cap. 5 Modalitati de prezentare a
produsului...........................................................
pag. 25
Cap. 6 Principalele analize care se efectueaza la sterilizarea
laptelui UHT...........pag. 28
Bibliografie
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu