CUPRINS
IMPORTANŢA ŞI RĂSPÂNDIREA CARTOFULUI ÎN LUME ŞI ÎN ROMÂNIA
............................................................................
.................................5.
PARTEA I-A
............................................................................
.................10.
CONDIŢIILE NATURALE SOCIAL-ECONOMICE ŞI TEHNOLOGICE DE REALIZARE A
CULTURII CARTOFULUI ÎN ZONA ÎNCHISA A DEPRESIUNII BRAŞOVULUI
............................................................................
.........................11.
1.1.DATE DESPRE ZONA ÎN CARE SE AFLA ICPC BRASOV .................11.
1.1.1.Prezentarea unitarii ..................……………………………………….11.
1.1.2.Situatia geografica si social-economica
......................……………..12.
1.1.3. Geomorfologia si hidrologia zonei
..................………………………13.
1.1.4. Principalele caracteristici ale climei……………
…..................……14.
1.1.4.1. Regimul termic…………………………………………….................15.
1.1.4.2. Regimul pluviometric……………………………………….. ...........16.
1.1.4.3.Regimul luminii……………………………………………..… ...........17.
1.1.4.4.Regimul eolian……………………………………………… .............17.
1.1.4.5. Alte elemente climatice………………………………………..... .....18.
1.1.5. Caracterizarea solului…………………………………………. ..........19.
1.1.6.Flora cultivată şi spontană din zonă…………………..
.....................20.
1.1.7.Concluzii asupra cadrului natural……………………
.......................21.
1.2.CERINTELE CULTURII CARTOFULUI FATA DE FACTORII ECOLOGICI
..….........................................................................
...............................................22.
1.2.1.Cerinţele faţă de temperatură…………………………………… ..........23.
1.2.2. Cerinţe faţă de umiditate……………………………………… ............24.
1.2.3. Cerinţele faţă de lumină……………………………………………. ......25.
1.2.4.Cerinţe faţă de sol…………………………………………… ...............26.
1.2.5.Gradul de favorabilitate pentru cultura cartofului în condiţiile
de la I.C.P.C. Braşov
............................................................................
........................27.
1.3.Tehnologia de cultivare a cartofului……………………………..… ……28.
1.3.1. Rotaţia şi amplasarea culturii…………………………………… ……28.
1.3.2. Fertilizarea……………………………………………………..…… ……28.
1.3.3. Lucrările solului………………………………………………… ………31.
1.3.4. Soiuri de cartof…………………………………………………… ………32.
1.3.5. Materialul de plantat şi plantarea……………………………… ………33.
1.3.6. Lucrările de îngrijire………………………………………………… …35.
1.3.7. Evaluarea producţiei, recoltarea şi păstrarea………………… ………38.
PARTEA A II-A
............................................................................
...............41.
EXPERIMENTĂRI PRIVIND EFICIENŢA FERTILIZĂRII ÎN DIFERITE CONDIŢII
FITOTEHNICE
............................................................................
......42.
2.1. STADIUL ACTUAL AL CERCETĂRILOR REFERITOARE LA FERTILIZAREA
CARTOFULUI…………………………………………… .............42.
2.2.SCOPUL, OBIECTIVELE ŞI METODICA EXPERIMENTĂRILOR ……44.
2.2.1. Scopul şi obiectivele experienţei…………………………….. ………44.
2.2.2. Metodica experimentărilor…………………………………… ………44.
2.3.CONDIŢIILE ECOLOGICE DIN ANUL EXPERIMENTĂRII………. ……50.
2.4 VALORIFICARAEA REZULTATELOR……………………… …………...52.
2.5. SINTEZA REZULTATELOR DE PRODUCTIE. …………………. …54.
2.6.ANALIZA ECONOMICA……………………………………………… ……55.
CONCLUZII ŞI PROPUNERI…………………………………………….. ……56.
BIBLIOGRAFIE…………………………………………………………….. …57.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu