Condiţiile naturale, social-economice şi tehnologice de realizare a
producţiei în
SC Zooprod sa – Huşi
1.1. Date despre zona în care se află teritoriul unităţii 5
1.1.1. Prezentarea unităţii SC Zooprod SA – Huşi 6
1.1.2. Situaţia geografică şi social-economică a unităţii 6
1.1.3. Geomorfologia şi hidrologia zonei 8
1.1.4. Principalele caracteristici ale climei 10
1.1.4.1. Regimul termic 10
1.1.4.2. Regimul pluviometric 10
1.1.4.3. Alte elemente climatice: lumina, nebulozitatea, umiditatea
relativă, vânturile şi alte elemente 11
1.1.5. Caracterizarea solului 12
1.1.6. Flora cultivată şi spontană şi fauna din zonă 13
1.1.7. Concluzii asupra cadrului natural 14
1.2. Cerinţele orzului faţă de factorii ecologici 14
1.2.1. Cerinţele faţă de temperatură 14
1.2.2. Cerinţele faţă de umiditate 15
1.2.3. Cerinţele faţă de lumină 16
1.2.4. Cerinţele faţă de sol 17
1.2.5. Gradul de favorabilitate pentru orz 18
1.3. Tehnologia de cultivare a orzului de toamnă 18
1.3.1. Rotaţia şi amplasarea culturii 19
1.3.2. Fertilizarea 19
1.3.3. Lucrările solului 20
1.3.4. Soiuri : caracterizarea celor din zonă şi experienţă 21
1.3.5. Sămânţa şi semănatul 22
1.3.6. Lucrările de îngrijire 24
1.3.7. Evaluarea producţiei, recoltarea şi păstrarea 33
Experimentări privind influenţa soiului asupra producţiei la orzul de
toamnă în condiţiile
SC Zooprod sa – Huşi
2.1. Stadiul actual al cercetărilor referitoare la temă 35
2.2. Scopul, obiectivele şi metoda experimentărilor 37
2.2.1. Scopul şi obiectivele experienţelor 37
2.2.2. Metoda experimentărilor 38
2.3. Condiţiile ecologice din anii experimentării 41
2.4. Valorificarea rezultatelor prin calcul statistic, analiza varianţei
46
2.5. Sinteza rezultatelor de producţie şi discuţii 47
2.6. Analiza eficienţei economice, discuţii
2.7. Concluzii şi propuneri 51
Bibliografie
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu