CUPRINS
Cuvânt
înainte.....................................................................
.................................. 5
CAPITOLUL I PREZENTAREA POTENŢIALULUI TURISTIC SPECIFIC JUDEŢULUI
BRAŞOV………………………...............………………..…… 7
I.1. Localizarea si caracterizarea zonei…………………………………….. 7
I.1.1. Aşezare geografică, suprafaţă, populaţie………………………..
7
I.1.2. Economie, industrie,
agricultură................................................... 7
I.1.3. Prezentarea potenţialului turistic al
zonei..................................... 8
I.2. Resurse turistice naturale………………………...……………………. 11
I.2.1. Clima………………………………………………………….… 11
I.2.2. Vegetaţia………………………………………………………... 11
I.2.3. Relieful………………………………………...………………... 11
I.2.4. Hidrografia……………………………………………...………. 14
I.3. Resurse turistice antropice………………………………………......... 15
I.4. Gradul de valorificare a potenţialului turistic…………………….......
19
I.4.1. Analiza structurilor turistice existente la nivelul
judeţului…… 19
I.4.2. Previziunea circulaţiei turistice pentru numărul
total de sosiri turişti…………………………………………………… 24
I.4.3. Previziunea circulaţiei turistice pentru numărul
total de înnoptări
turişti.....................................................................
..... 27
I.4.4. Direcţii de valorificare a potenţialului turistic din
judeţul Braşov…. …………………………………………………….. 29
I.4.5. Promovarea potenţialului turistic al judeţului Braşov
pe piaţa internă
şi internaţinală………………………………………………………… 31
CAPITOLUL II PRODUSE ŞI SERVICII TURISTICE COMERCIALIZATE ÎN JUDEŢUL
BRAŞOV…………………………………………………….. 32
II.1. Forme de turism practicate………………………………………….... 32
II.1.1. Turismul rural……………………………………………….... 35
II.1.1.1. Forme de turism rural……………………………………. 37
II.1.2. Turismul ecologic (ecoturismul) ……………………………. 39
II.1.3. Turismul cultural…………………………………………….. 43
II.2. Servicii turistice……………………………………………………… 44
II.2.1. Conceptul de serviciu………………………………………… 44
II.2.2. Principalele grupe de servicii turstice şi
particularităţile lor… 45
II.2.3. Modalităţile de clasificare a serviciilor
turistice…………….. 46
II.2.4. Servicii turistice de bază şi suplimentare…………………….
47
II.2.5. Structura consumului turistic pe principalele
grupe de
servicii…...................................................................
............. 48
II.2.6. Caracteristicile serviciilor turistice……….…………………...
50
II.2.6.1. Principalele tipuri de
servicii……………………….. 51
II.3. Pachete turistice…………………………………………………….. 55
CAPITOLUL III CIRCUIT TURISTIC “BUCUREŞTI – PREDEAL – BRAŞOV – SINAIA –
BUCUREŞTI”- STUDIU DE CAZ………………. 63
III.1. Desfăşurarea traseului pe zile……………………………………… 63
III.2. Calculaţia de preţ…………………………………………………… 66
III.3. Condiţtii de comercializare…………………...……………………. 68
III.4. Procedee de promovare a circuitului turistic……………………… 70
CONCLUZII………………………………………………………… 77
BIBLIOGRAFIE……………………………………………………. 78
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu