Populatii de microorganisme in contextul sistemelor ecologice ale cavitatii bucale

                                   CUPRINS
      PARTEA  I
                     Date actuale despre unele bacterii
                       din microflora cavităţii bucale
           1.  Introducere
           2.  Caracterul de sistem ecologic al cavităţii bucale
                  2.1. Ecosistemul cavităţii bucale
                  2.2. Integralitatea
                  2.3. Echilibrul dinamic
                  2.4. Autoreglarea
                 2.5.  Caracterul informaţional
                  2.6. Caracterul istoric
           3.  Microflora cavitaţii bucale
                  3.1. Modul de poluare a cavitaţii bucale cu microorganisme
                  3.1.1. Aderarea prin producera de polimeri extracelulri
                  3.1.2. Aderarea prin polimeri salivari
                  3.1.3. Aderarea prin înveliş fibrilar
                  3.1.4. Ataşarea prin intermediul altor bacerii
                  3.1.5. Retenţii mecanice
            3.2.  Dezvoltarea microorganismelor din cavitatea bucală
            3.3.  Repertizarea şi numărul bacteriilor din cavitatea bucală
            3.4.  Mecanisme  de  autoprotecţie  antibacteriană  a  cavităţii
bucale
      PARTEA  A II-A
                             Materiale şi metode
           4.  Identificarea agentului etiologic
                  4.1. Consideraţii generale
                  4.1.1.    Metode moderne de control  microbiologic  şi  de
diagnostic
                  4.2. Bacterii gram pozitive aerobe
                  4.2.1.   Cocii gram pozitivi
           5.  Testarea sensibilităţii germenilor la agenţii antimicrobieni
                  5.1. Indicaţiile antibiogramei
                  5.2. Antibiograma prin metoda difizimetrică
                  5.3. Standardizarea candiţiilor tehnice şi  a  reactivilor
de lucru
           6.  Rezultate şi concluzii
           Concluzii
                  Bibliografie
Pagini 93

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu