CUPRINS
PARTEA I
Date actuale despre unele bacterii
din microflora cavităţii bucale
1. Introducere
2. Caracterul de sistem ecologic al cavităţii bucale
2.1. Ecosistemul cavităţii bucale
2.2. Integralitatea
2.3. Echilibrul dinamic
2.4. Autoreglarea
2.5. Caracterul informaţional
2.6. Caracterul istoric
3. Microflora cavitaţii bucale
3.1. Modul de poluare a cavitaţii bucale cu microorganisme
3.1.1. Aderarea prin producera de polimeri extracelulri
3.1.2. Aderarea prin polimeri salivari
3.1.3. Aderarea prin înveliş fibrilar
3.1.4. Ataşarea prin intermediul altor bacerii
3.1.5. Retenţii mecanice
3.2. Dezvoltarea microorganismelor din cavitatea bucală
3.3. Repertizarea şi numărul bacteriilor din cavitatea bucală
3.4. Mecanisme de autoprotecţie antibacteriană a cavităţii
bucale
PARTEA A II-A
Materiale şi metode
4. Identificarea agentului etiologic
4.1. Consideraţii generale
4.1.1. Metode moderne de control microbiologic şi de
diagnostic
4.2. Bacterii gram pozitive aerobe
4.2.1. Cocii gram pozitivi
5. Testarea sensibilităţii germenilor la agenţii antimicrobieni
5.1. Indicaţiile antibiogramei
5.2. Antibiograma prin metoda difizimetrică
5.3. Standardizarea candiţiilor tehnice şi a reactivilor
de lucru
6. Rezultate şi concluzii
Concluzii
Bibliografie
Pagini 93
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu