Cuprins
Capitolul I. Elemente privind cadrul natural şi juridic
I.1 .Prezentarea Ocolului Silvic
Aleşd.........................................................5
I.1.1. Situatia administrativa pe unitafi de
productie...............................6
I.2.Elemente privind cadrul natural şi juridic a unităţii de
producţie
1.2.1. Elemente de identificare a unităţii de
producţie...............................7
1.2.2.Studiul staţiunii şi al
vegetaţiei........................................................8
I.3.Condiţii
climatice.........................................................
..............16
L3.1.Regimul
termic............................................................
......16
I.3.2.Regimul
pluviometric......................................................
..17
1.3.3.Regimul
eolian............................................................
......19
L3.4.Radiaţia
solară......................................................................
..........20
1.3.5.Nebulozitatea...............................................
.....................21
1.3.6.Umiditatea relativă a
aerului............................................22
I.3.7.Sinteza
climatică...............................................................23
Capitolul II. Ciuperci comestibile
spontane..............................................23
II.1. Elemente generale privind bioproducţia de ciuperci comestibile
II.2.Bioproducţia
bazidiomicetelor..............................................24
II.3.Influenţa factorilor de mediu asupra producţiei de
ciuperci...............26
II.3.1.Răspândirea principalelor specii de ciuperci din zonă în funcţie de
factorii de
mediu.......................................................................
..............27
II.3.2.Caracterizarea morfologică şi ecologică a principalelor specii de
ciuperci valorificabile din cadrul unităţii de
producţie.................................27
II.3.3.Evaluarea stării resurselor de ciuperci din zona
Şuncuiuş..............32
II.4.Exploatarea ciupercilor comestibile
II.4.l.Recoltarea.................................................
.........................35
II.4.2.Purtatul
ciupercilor.......................................................
...35
II.4.3.Recepţia
ciupercilor.......................................................
..36
II.4.4.Sortarea
ciupercilor.......................................................
....36
II.4.5.Ambalarea
ciupercilor.......................................................
36
II.4.6.Păstrarea..................................................
.........................36
II.4.7.Reguli şi metode de verificare a
calităţii.............................................36
II.5.Metode de conservare a ciupercilor comestibile
.....................37
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu