CUPRINS
Partea I
Considerente teoretice
Introducere 4
1.Generalităţi despre cadmiu 6
1.1.Proprietăţi fizico-chimice 6
1.2 Metode de determinare a cadmiului 8
1.2.1. Strângerea şi prepararea probelor 9
1.2.2. Separarea şi concentrarea 10
1.2.3.Metode de determinare cantitativă 10
1.3.Ciclul natural al cadmiului 14
1.3.1.Surse naturale 14
1.3.2.Producţia şi utilizarea cadmiului 15
1.3.3.Dinamica naturală a cadmiului 16
1.4.Surse de contaminare cu cadmiu a organismului 18
1.4.1.Expunerea pe cale inhalatorie 18
1.4.2.Ingestia cadmiului 20
2.Metabolismul cadmiului 21
2.1.Absorbţia 21
2.1.1.Absorbţia pe cale respiratorie 21
2.1.2.Absorbţia pe cale digestivă 22
2.1.3.Absorbţia prin piele 22
2.1.4.Transferul transplacentar 23
2.2.Transportul 23
2.3.Distribuţia 24
2.4.Excreţia 25
3.Toxicitatea cadmiului 27
3.1. Toxicitatea acută 27
3.2.Toxicitate cronică 27
3.2.1.Efecte asupra sistemului renal 28
3.2.2. Efecte asupra sistemului osos şi metabolismului calciului
29
3.2.3. Efecte asupra sistemelor respirator şi cardiovascular
30
3.2.4. Alte efecte 31
Partea a II-a
Cercetari proprii
1.Ipoteza de lucru 34
2.Material şi metodă 36
3. Rezultate proprii 39
3.1 Conţinutul de cadmiu al produselor de origine vegetal 39
3.2. Conţinutul de cadmiu în produsele de origine animală 41
4. Discuţii 43
5.Concluzii 46
Bibliografie
73 pagini
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu