2. Calitatea laptelui materie primă
Laptele este secretia caracteristica a glandelor mamare a tuturor
mamiferelor femele.Acesta poate fi definit ca secreţia proaspătă, integrală
obţinută prin mulgerea completă a mamiferelor femele sănătoase excluzând
cea obţinută în perioada 15 zile înainte şi 7 zile după fătare.
2.1.Compoziţia chimică a laptelui
Laptele este un lichid de culoare alb-gǎlbuie secretat de glanda
mamarǎ a mamiferelor. Prin lapte se inţelege, în general, laptele de vaca,
iar când se vorbeste despre laptele altor animale, se indicǎ specia
respectivǎ(lapte de oaie, de caprǎ, etc). Laptele este produsul de secreţie
al glandei mamare, celulele secretoare ale acestei glande constituie
compuşii laptelui din compuşii din sânge.
Laptele nu este un amestec mecanic, ci constituie un sistem chimic şi
biofizic foarte complex.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu