Lapte Pasteurizat si Iaurtul Probiotic- Sa se proiecteze o sectie de procesare a laptelui care sa realizeze x lapte de c~1

 2. Calitatea laptelui materie primă
      Laptele este secretia caracteristica  a  glandelor  mamare  a  tuturor
mamiferelor femele.Acesta poate fi definit ca secreţia proaspătă,  integrală
obţinută prin mulgerea completă a  mamiferelor  femele  sănătoase  excluzând
cea obţinută în perioada 15 zile înainte şi 7 zile după fătare.
      2.1.Compoziţia chimică a laptelui
        Laptele este un lichid de culoare  alb-gǎlbuie  secretat  de  glanda
mamarǎ a mamiferelor. Prin lapte se inţelege, în general, laptele  de  vaca,
iar când  se  vorbeste  despre  laptele  altor  animale,  se  indicǎ  specia
respectivǎ(lapte de oaie, de caprǎ, etc). Laptele este produsul de  secreţie
al  glandei  mamare,  celulele  secretoare  ale  acestei  glande  constituie
compuşii laptelui din compuşii din sânge.
Laptele nu este un amestec  mecanic,  ci  constituie  un  sistem  chimic  şi
biofizic foarte complex.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu