CUPRINS
CUPRINS 1
CAPITOLUL 1
ACTIVITATEA TURISTICĂ 5
1.1. Natura activităţii turistice 5
1.2. Specificul şi istoricul managementului în industria ospitalităţii 6
1.3. Elemente referitoare la istoria turismului 9
CAPITOLUL 2 11
MANAGEMENTUL ÎN INDUSTRIA OSPITALIERĂ.
CONCEPTE DE BAZĂ 11
CAPITOLUL 3
FUNCŢIILE MANAGEMENTULUI TURISTIC 17
3.1. Funcţia de previziune-planificare 17
3.2. Funcţia de organizare 20
3.3. Funcţia de decizie. Delegarea de autoritate 22
3.4. Funcţia de coordonare-antrenare 25
3.5. Funcţia de control-evaluare 27
CAPITOLUL 4
MANAGEMENTUL RESURSELOR UMANE ÎN INDUSTRIA
OSPITALITĂŢII. MANAGEMENTUL PRODUCTIVITĂŢII ÎN
INDUSTRIA OSPITALITĂŢII 30
4.1. Managementul productivităţii în industria ospitalităţii 33
CAPITOLUL 5
ETICA RELAŢIILOR DE AFACERI ÎN TURISM 37
CAPITOLUL 6
CONCEPTUL DE ÎNTREPRINZĂTOR ŞI EVOLUŢIA ACESTUIA 41
6. 1. Consideraţii referitoare la conceptul de întreprinzător 41
6.2. Profilul întreprinzătorului 44
CAPITOLUL 7
CREAREA ŞI LANSAREA NOILOR ÎNTREPRINDERI 48
7.1. Motivaţia creării unei noi întreprinderi 48
7.2. Elementele creării unei noi întreprinderi 51
CAPITOLUL 8
DEZVOLTAREA ÎNTREPRINDERII MICI ŞI MIJLOCII.
MODELE DE CREŞTERE 56
8.1. Analiza procesului de dezvoltare a întreprinderilor mici şi mijlocii 56
8.2. Tipuri de modele de creştere 57
CAPITOLUL 9
CONCEPTUL DE MANAGEMENT AL ÎNTREPRINDERILOR
MICI ŞI MIJLOCII 64
9.1. Fundamentele abordării managementului întreprinderilor
mici şi mijlocii 64
9.2. Particularităţile managementului întreprinderilor mici şi mijlocii 65
9.3. Factorii de influenţă ai stilului managerial în întreprinderile
mici şi mijlocii 66
9.3.1. Profilul întreprinzătorului 66
9.3.2. Caracteristicile mediului în care întreprinderea îşi desfăşoară
activitatea 69
9.3.3. Etapa modelului de creştere în care se află întreprinderea 71
9.3.4. Calitatea salariaţilor şi a colaboratorilor 77
CAPITOLUL 10
STRATEGII MANAGERIALE ÎN ÎNTREPRINDERILE
MICI ŞI MIJLOCII 79
10.1. Particularităţi ale aplicării managementului strategic în
întreprinderile mici şi mijlocii 79
10.2. Tipuri de strategii în întreprinderile mici şi mijlocii 85
10.3. Planul de afaceri (Planul întreprinderii mici şi mijlocii) 101
CAPITOLUL 11
PROBLEMATICA EŞECULUI ÎNTREPRINDERILOR MICI ŞI
MIJLOCII 103
11.1. Eşecul întreprinderilor mici şi mijlocii 103
11.2. Cauzele eşecurilor în afaceri 104
11.3. Elemente privind eficientizarea întreprinderilor mici şi mijlocii 107
CAPITOLUL 12
COMUNICAREA ÎN AFACERI 110
12.1. Nevoia de comunicare 110
12.2. Componentele procesului de comunicare 114
12.3. Profilul psihologic al vânzătorului 118
12.4. Tehnici de forţare a încrederii clientului 120
12.5. Prospectarea sau explorarea clientului 121
CAPITOLUL 13
MANAGEMENT HOTELIER 127
13.1. Activitatea de cazare 127
13.2. Tipuri de unităţi de cazare 128
13.3. Criterii de clasificare a obiectivelor de cazare 130
13.4. Sistemul de franchising în industria hotelieră 134
13.5. Clasificarea hotelurilor 134
13.6. Procesul managerial în domeniul hotelier 136
13.7. Activităţi conexe cu cea de recepţie 141
13.8. Compartimentul de gospodărire a spaţiilor de cazare 141
13.9. Compartimentul de protecţie a hotelului 142
13.10. Compartimentul tehnic 145
13.11. Compartimentul de alimentaţie publică 145
13.12. Factori care influenţează preţul (tariful) de cazare 147
13.13. Indicatorii de bază ai industriei hoteliere 148
CAPITOLUL 14
MANAGEMENTUL ACTIVITĂŢII DE ALIMENTAŢIE PUBLICĂ 150
14.1. Conceptul de serviciu de alimentaţie publică 150
14.2. Particularităţile activităţii de alimentaţie publică 151
14.3. Analiza clienţilor din alimentaţia publică 151
14.4. Tipuri de unităţi de alimentaţie publică 155
14.5. Managementul activităţilor desfăşurate în cadrul restaurantelor 160
14.5.1. Organizarea spaţiilor din cadrul restaurantelor 160
14.5.2. Organizarea circuitelor (fluxurilor) 161
14.6. Managementul sectorului de servire 162
14.6.1. Organizarea sectorului de servire 163
14.7. Managementul sectorului de producţie 170
14.7.1. Producţia de preparate culinare 172
14.8. Managementul realizării unei activităţi de alimentaţie
profitabile 174
CAPITOLUL 15
MANAGEMENTUL AGENŢIE DE TURISM 179
15.1. Conceptul de agenţie de turism (agenţie de voiaj) 179
15.2. Conceptul de tour-operator 181
15.3. Personalul şi structura organizatorică a unei agenţii de turism 182
15.4. Baza de date constituită de agenţiile de turism 185
15.5. Realizarea unui tour turistic (voiaj forfetar) 186
15.6. Operarea programelor de tour-turistic 188
15.7. Coordonarea pachetelor de servicii turistice 188
15.8. Realizarea broşurii tourului 189
BIBLIOGRAFIE 190
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu