CUPRINS
INTRODUCERE
Capitolul I - SITUAŢIA CULTURII CIREŞULUI
1.1. Pe plan mondial
1.2. În România
Capitolul II - CERINŢELE FAŢĂ DE FACTORII DE MEDIU
2.1. Cerinţele faţă de lumină
2.2. Cerinţele faţă de temperatură
2.3. Cerinţele faţă de apă
2.4. Cerinţele faţă de sol
2.5. Cerinţele faţă de aer
Capitolul III - CARACTERIZAREA CONDIŢIILOR
ECOPEDOCLIMATERICE ÎN CARE S-A DESFĂŞURAT STUDIUL
3.1. Aşezarea geografică, orografie, hidrologie
3.2. Regimul termic
3.3. Regimul pluviometric
3.4. Umiditatea relativă a aerului
3.5. Durata de strălucire a soarelui
3.6. Regimul eolian
3.7. Concluzii privind favorabilitatea culturii cireşului în
zona Mărăcineni
Capitolul IV - SORTIMENTUL ACTUAL ŞI DE PERSPECTIVĂ
4.1. Sortimentul pe plan mondial
4.2. Dinamica sortimentului în România
4.3. Caracterizarea sortimentului în România
4.4. Portaltoii cireşului
4.4.1. Pe plan mondial
4.4.2. Portaltoii utilizaţi în România
Capitolul V - SISTEME DE CULTURĂ
Capitolul VI - TEHNOLOGIA CULTURII CIREŞULUI
6.1. Înfiinţarea plantaţiilor
6.1.1. Pregătirea şi fertilizarea terenului pentru
plantare
6.1.2. Plantarea pomilor
6.2. Tăierile la cireş
6.2.1. Tăierile de formare a coroanelor
6.2.2. Forme de coroane
6.2.3. Tăierile de întreţinere
6.2.4. Tăierile de fructificare
6.2.5. Tăierile de regenerare
6.2.6. Tăierile în verde
6.2.7. Dirijarea creşterii şi rodirii cu ajutorul
substanţelor chimice
6.3. Întreţinerea solului
6.3.1. În plantaţiile tinere
6.3.2. În plantaţiile pe rod
6.4. Fertilizarea solului
6.4.1. În plantaţiile tinere
6.4.2. În plantaţiile pe rod
6.5. Irigarea
6.6. Combaterea bolilor şi dăunătorilor
6.7. Recoltarea şi valorificarea producţiei
Capitolul VII - EFICIENŢA ECONOMICĂ A CULTURII CIREŞULUI
CONCLUZII
BIBLIOGRAFIE
Pagini 99
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu