Studiul particularitatilor biologice de crestere si fructificare a noilor soiuri de cires

                                   CUPRINS
       INTRODUCERE
       Capitolul I - SITUAŢIA CULTURII CIREŞULUI
            1.1. Pe plan mondial
            1.2. În România
      Capitolul II - CERINŢELE FAŢĂ DE FACTORII DE MEDIU
            2.1. Cerinţele faţă de lumină
            2.2. Cerinţele faţă de temperatură
            2.3. Cerinţele faţă de apă
           2.4. Cerinţele faţă de sol
            2.5. Cerinţele faţă de aer
      Capitolul III - CARACTERIZAREA CONDIŢIILOR
                ECOPEDOCLIMATERICE ÎN CARE S-A DESFĂŞURAT STUDIUL
           3.1. Aşezarea geografică, orografie, hidrologie
           3.2. Regimul termic
           3.3. Regimul pluviometric
           3.4. Umiditatea relativă a aerului
           3.5. Durata de strălucire a soarelui
           3.6. Regimul eolian
           3.7. Concluzii privind  favorabilitatea  culturii  cireşului  în
           zona Mărăcineni
      Capitolul IV - SORTIMENTUL ACTUAL ŞI DE PERSPECTIVĂ
            4.1. Sortimentul pe plan mondial
            4.2. Dinamica sortimentului în România
            4.3. Caracterizarea sortimentului în România
            4.4. Portaltoii cireşului
                  4.4.1. Pe plan mondial
                  4.4.2. Portaltoii utilizaţi în România
      Capitolul V - SISTEME DE CULTURĂ
      Capitolul VI - TEHNOLOGIA CULTURII CIREŞULUI
            6.1. Înfiinţarea plantaţiilor
                   6.1.1.  Pregătirea  şi  fertilizarea   terenului   pentru
plantare
                  6.1.2. Plantarea pomilor
            6.2. Tăierile la cireş
                  6.2.1. Tăierile de formare a coroanelor
                  6.2.2. Forme de coroane
                  6.2.3. Tăierile de întreţinere
                  6.2.4. Tăierile de fructificare
                  6.2.5. Tăierile de regenerare
                  6.2.6. Tăierile în verde
                   6.2.7.  Dirijarea  creşterii  şi  rodirii   cu   ajutorul
substanţelor chimice
            6.3. Întreţinerea solului
                  6.3.1. În plantaţiile tinere
                  6.3.2. În plantaţiile pe rod
            6.4. Fertilizarea solului
                  6.4.1. În plantaţiile tinere
                  6.4.2. În plantaţiile pe rod
            6.5. Irigarea
            6.6. Combaterea bolilor şi dăunătorilor
            6.7. Recoltarea şi valorificarea producţiei
       Capitolul VII - EFICIENŢA ECONOMICĂ A CULTURII CIREŞULUI
      CONCLUZII
      BIBLIOGRAFIE
      Pagini 99

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu