CUPRINS
1.Capitolul I
Carnea………………………………………………………………..pag. 1
Caracteristicile organoleptice………………………………pag. 1
Caracteristicile fizico – chimice……….……………………pag. 2
Caracteristicile microbiologice……………………………..pag. 2
1. Carnea de bovine………..…………………………….….….…pag. 3
2.
Slănina….............................................................
..................pag. 4
3. Organe şi subproduse comestibile de abator………….….…pag. 5
Derivate proteice………………………………………….….….…..pag. 7
Condimente…………………………………………………………..pag. 9
Materiale pentru legare şi lipire…………………………………….pag.13
Etichete……………………………………………………………….pag.13
Materiale pentru ambalare………………………………………….pag.14
Combustibili tehnologici……………………….….….……………..pag.15
2.Capitolul II
Procesul tehnologic de obţinere………………………………..….pag. 16
Tranşarea, dezosarea şi alegera cărnii………………….….…….pag. 17
Tranşarea de bovine…………………………..…………….pag. 17
Crenvuşti..............................................................
......................pag. 19
Prepararea
bradtului.........................................................pag. 19
Prepararea
pastei.............................................................pag. 20
Umplerea cu pastă a
membranelor..................................pag. 21
Afumarea
produsului........................................................pag. 21
Fierberea
produsului.........................................................pag. 22
Răcirea
crenvuştilor..........................................................pag.
22
Depozitarea produsului
finit..............................................pag. 23
3.Capitolul III
Controlul calităţii produsului
finit..................................................pag. 24
Proprietăţi
organoleptice...................................................pag. 24
Proprietăţi fizico – chimice
...............................................pag. 24
Proprietăţi
microbiologice..................................................pag. 24
Livrarea produsului
finit................................................................pag.
24
4.Capitolul IV
Defectele preparatelor din
carne.................................................pag. 25
Defecte de natură fizică
...................................................pag. 25
Defecte de natură fizico –
chimică....................................pag. 25
Defecte
microbiologice.....................................................pag. 26
5.Capitolul V
Igiena în fabricile de
preparate....................................................pag. 27
6.Capitolul VI
Măsuri de protecţia
muncii..........................................................pag. 30
Instrucţiuni de protecţia
muncii.........................................pag. 30
Instrucţiuni privind protecţia muncii la
volf........................pag. 30
Instr. privind protecţia muncii în sectorul de
afumare......pag. 31
Bibliografie
Anexe
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu