CAPITOLUL I PARTICULARITĂŢI DE DIGESTIE ŞI VALORIFICARE A HRANEI LA PURCEI 3
1.1. Particularităţi anatomo-fiziologice ale tubului digestiv 3
1.2. Microflora digestivă şi implicaţiile acesteia asupra digestiei şi absorbţia nutrienţilor 3
1.3. Mecanismul de acţiune al enzimelor digestive 7
1.4. Particularităţi privind digestia şi absorbţia principalelor grupe de nutrienţi 11
1.4.1. Digestia nutrienţilor 11
1.4.2. Absorbţia nutrienţilor 12
CAPITOLUL II FACTORI CARE INFLUENŢEAZĂ UTILIZAREA DIGESTIVĂ A NUTREŢURILOR LA PURCEI 15
2.1. Factori dependenţi de animal 15
2.2. Factori dependenţi de hrană 17
2.3. Factori dependenţi de condiţiile de mediu 18
CAPITOLUL III ENERGIA ÎN NUTRIŢIA PURCEILOR 20
CAPITOLUL IV NUTRIŢIA PROTEICĂ, VITAMINICĂ ŞI MINERALĂ A PURCEILOR 26
4.1. Valoarea nutriţională a proteinelor la purcei 26
4.2. Vitaminele în nutriţia purceilor 28
4.3. Mineralele în nutriţia purceilor 30
4.3.1. Macroelementele 30
4.3.2. Microelementele 32
CAPITOLUL V CERINTELE NUTRIŢIONALE ALE PURCEILOR 34
5.1. Cerinţe nutriţionale pentru întreţinere şi creştere 34
CAPITOLUL VI CONSUMUL HRANEI LA PURCEI 35
6.1. Estimarea consumului voluntar 35
6.2. Mecanismele de control ale ingestiei 38
CAPITOLUL VII PRINCIPALELE NUTREŢURI RECOMANDATE ÎN ALIMENTAŢIA RAŢIONALĂ A PURCEILOR 41
7.1. Nutreţuri energetice 42
7.2. Nutreţuri proteice 50
7.3. Aditivii furajeri 66
CAPITOLUL VIII FORMULAREA ŞI OPTIMIZAREA RAŢIILOR ŞI REŢETELOR DE HRANĂ 68
8.1. Principiile formulării structurilor furajere 68
8.2. Metode de formulare a structurilor furajere 68
CAPITOLUL IX SPECIFICUL ALIMENTAŢIEI PURCEILOR SUGARI 69
CAPITOLUL X SPECIFICUL ALIMETAŢIEI PURCEILOR ÎNŢĂRCAŢI 72
CONCLUZII 74
BIBLIOGRAFIE 75
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu