CAPITOLUL 1. - Prezentarea generala a Franţei 3
1.1. Mediul natural 3
1.1.1 Aşezare 3
1.1.2. Relief 3
1.1.3. Clima 4
1.1.4. Hidrografie 4
1.1.5. Flora 5
1.1.6. Fauna 6
1.2.Mediul demografic 7
1.2.1. Populaţia, etniile şi religiile 7
1.2.2. Oraşe 9
1.3.Mediul social 10
1.3.1. Sănătatea 10
1.3.2. Educaţia 10
1.3.3. Transportul 11
1.4. Mediul economic 12
1.5. Mediul politic 13
1.6. Mediul cultural 16
CAPITOLUL II. Cererea si oferta turistica 21
2.1. Cererea turistică din Franţa 21
2.2. Oferta turistică din Franţa 22
2.3. Unităţi de alimentaţie publică 25
2.4. Unităţi de agrement 27
2.5. Resurse turistice 29
2.6. Resurse turistice naturale 30
2.7. Atracţii turistice antropice 33
2.8. Forţa de muncă în turism 41
CAPITOLUL III.- Calcularea şi interpretarea principaliilor indicatori
economici şi turistici 43
3.1. DURATA MEDIE A SEJURULUI: 43
3.2. DENSITATEA TURISTICĂ: 44
3.3. PREFERINŢA RELATIVĂ PENTRU TURISM: 45
3.4. Coeficientul de utilizare a capacităţii de cazare: 48
3.5. Indicatorii efectelor economice 49
3.6. Indicatorii cererii turistice 50
3.7.Indicatorii ofertei turistice 53
3.8. Cheltuiala turistică în PIB sau PNB 55
3.9. Incasări turistice în PIB sau PNB 56
3.10. Productivitatea muncii 57
CAPITOLUL IV - Programe de valorificare a potentialului turistic 58
4.1. Orase fara frontiere 58
4.2. Incantatorii Alpi 60