I.INTRODUCERE
1.1 .Scurt istoric şi importanţă nutriţională.
1.2 Clasificarea smântânii.
II.TEHNOLOGIA DE FABRICAȚIE A SMÂNTÂNII DE CONSUM
2.1. Materii prime pentru fabricarea smântânii
2.2. Caracteristicile smântânii.
2.2.1. Caracteristici organoleptice.
2.2.2. Caracteristicile fizice şi chimice .
2.2.3. Caracteristicile microbiologice.
2.2.4. Defecte ale smântânii
2.3. Procesul tehnologic de fabricare al smântânii.
2.4. Variante tehnologice de fabricaţie.
III. CONTROLUL ȘI EXPERTIZA SMÂNTÂNII
3.1. Smântâna ca produs alimentar.
3.2. Expertiza smântânii prin examen de laborator.
3.2.1. Prelevarea probelor de smântână .
3.2.2. Examenul organoleptic al smântânii.
3.2.3. Examene fizico-chimice ale smântânii.
3.2.3.1. Determinarea conţinutului de grăsime.
3.2.3.2. Determinarea acidităţii.
3.2.3.3. Controlul pasteurizării smântânii.
3.2.4. Examenul microbiologic al smântânii.
3.3. Falsificări specifice smântânii.
BIBLIOGRAFIE.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu