Sectie de Prelucrare a Laptelui in Vederea Obtinerii Laptelui de Consum Sterilizat

MEMORIU JUSTIFICATIV 4
CAPITOLUL I 5
MATERIA PRIMĂ - LAPTELE 5
1.1. Factorii care influenţează cantitatea şi calitatea laptelui 6
1.2. Compoziţia chimică a laptelui 6
1.3. Proprietăţile organoleptice ale laptelui 13
1.4.Proprietăţile fizice ale laptelui 14
1.5. Microorganismele laptelui 16
1.6. Proprietăţile biochimice ale laptelui 18
1.7. Defectele laptelui 19
CAPITOLUL 2 19
TEHNOLOGIA DE FABRICATIE A LAPTELUI DE CONSUM STERILIZAT 19
2.1. Variante tehnologice de fabricaţie 21
2.2. Alegerea variantei optime 24
2.3. Descrierea variantei tehnologice adoptate 25
2.3.1. Recepţia calitativă şi cantitativă 25
2.3.1.1.Utilaje folosite pentru recepţia laptelui 26
2.3.2. Filtrarea laptelui 27
2.3.3. Răcirea şi depozitarea laptelui 28
2.3.3.1.Utilaje folosite pentru răcirea laptelui 29
2.3.4. Curăţirea laptelui 32
2.3.5.Normalizarea laptelui 33
2.3.6. Preîncălzire la temperatura de 65-70°C 35
2.3.7.Omogenizarea laptelui 35
2.3.7.1. Utilajul folosit pentru omogenizare 37
2.3.8. Sterilizarea 38
2.3.8.1.Utilajele utilizate pentru sterilizarea laptelui 39
2.3.8.2. Instalaţii utilizate pentru sterilizarea laptelui 40
2.3.9. Factorii care influenţează conservarea laptelui sterilizat 42
2.3.10. Răcirea 43
2.3.11. Ambalare 43
2.3.11.1. Confecţionarea ambalajelor Tetra Pak 44
2.3.11.2.Utilaje utilizate pentru ambalarea laptelui 44
2.3.12. Depozitare 45
2.3.13. Livrare 45
CAPITOLUL 3 46
LAPTELE STERILIZAT - DESCRIEREA PRODUSULUI FINIT 46
3.1. Proprietăţi organoleptice 46
3.2. Proprietăţi fizico-chimice 46
CAPITOLUL 4 48
BILANŢUL DE MATERIALE SI BILANTUL TERMIC 48
CAPITOLUL 5 56
NORME DE PROTECŢIE A MUNCII ŞI IGIENĂ ÎN SECTORUL PRELUCRĂRII LAPTELUI 56
5.1. Măsuri pentru protecţia muncii în sectorul prelucrării laptelui 56
5.2. Protecţia muncii la efectuarea analizei laptelui 56
5.3. Igiena utilajelor, a ustensilelor de lucru şi a ambalajelor 57
5.4. Igiena mijloacelor de transport 57
BIBLIOGRAFIA 58

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu