INTRODUCERE
I. POLUAREA BIOLOGICĂ A APEI
I.1. Indicatori de contaminare fecală
I.2. Familia Enterobacteriaceae
I.2.1. Taxonomia familiei Enterobacteriaceae
I.2.2. Caracterizarea generală a familiei Enterobacteriaceae
I.2.3. Grupul germenilor coliformi
I.2.3.1 Genul Escherichia
I.2.3.2. Aspecte privind patogenitatea speciei E. coli
I.2.3.3. Genul Citrobacter
I.2.3.4. Genul Klebsiella
I.2.3.5. Genul Enterobacter
II. DESCRIEREA GEOGRAFICĂ A ZONEI ŞI DATE PRIVIND STAŢIA DE TRATARE A APEI GILĂU
II.1. Descrierea geografică
II.2. Date privind Staţia de tratare a apei Gilău
III. MATERIALE ŞI METODE
III.1. Recoltarea, transportul şi păstrarea probelor de apă
III.2. Metode utilizate pentru determinarea germenilor coliformi
III.2.1. Germenii coliformi totali
III.2.2. Germeni coliformi fecali (termotoleranţi)
III.3. Teste biochimice pentru diferenţierea enterobacteriaceelor
III.3.1. Testele IMVIC
III.3.1.1.Evidenţierea indolului
III.3.1.2. Reacţia la roşu de metil
III.3.1.3. Reacţia Voges-Proskauer
III.3.1.4. Testul cultivării pe mediu cu citrat de sodiu
III.4. Analize enzimologice
III.4.1. Activitatea catalazică
III.4.2. Activitatea fosfatazică
III.4.3. Activitatea dehidrogenazică
IV. PUNCTELE DE PRELEVARE A PROBELOR
V. REZULTATE ŞI DISCUŢII
V.1. Analizele privind poluarea fecaloidă a apelor
V.1.1. Determinarea numărului de germeni coliformi totali
V.1.2. Determinarea numărului de germeni coliformi fecali (termotoleranţi)
V.2. Rezultatele testelor biochimice pentru diferenţierea enterobacteriaceelor
V.2.1. Testele IMVIC
V.3. Analize enzimologice
CONCLUZII
BIBLIOGRAFIE
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu