Cuprins
Motto 1
Introducere 2
Capitolul I - PREPARATE OBTINUTE PRIN EXTRACTIE 5
1.1 Extractia din produse vegetale 5
1.1.1 Produsul supus extractiei 8
1.1.2 Umiditatea drogurilor 9
1.1.3 Maruntirea 9
1.1.4 Proportia de produs vegetal 10
1.1.5 Umectarea 11
1.1.6 Solventi 11
1.1.7 Agitarea, durata de extractie si temperatura 13
1.1.8 Separarea extractului 14
1.2 Preparate obtinute prin extractie cu apa 15
1.2.1 Macerarea 15
1.2.2 Infuzii si decocturi 16
1.3 Preparate obtinute prin extractie cu alcool 19
1.3.1 Tincturi 19
1.3.2 Extracte 27
Capitolul II - METODE DE EXTRACTIE 28
2.1 Macerarea 28
2.1.1 Macerarea dubla 30
2.1.2 Macerarea multipla 30
2.1.3. Macerarea circulanta 30
2.1.4 Digestia 30
2.2 Metode de extractie prin agitare 31
2.2.1 Macerarea prin agitare 31
2.2.2 Turboextractia 31
2.2.3 Extractia în aparat Ultra-turax 32
2.2.4 Vibroextractia 32
2.2.5 Extractia cu ultrasunete 32
2.3 Extractia în contracurent
Capitolul III PERCOLAREA 33
3.1 Percolarea pe scara mica 34
3.2 Maruntirea drogului 34
3.3 Umectarea 34
3.4 Macerarea 35
3.5 Percolarea propriu-zisa 35
3.6 Modificarile percolarii 37
Capitolul IV TINCTURI 39
TINCTURA ACONITI 39
TINCTURA BALASAMII TOLUTANI 40
TINCTURA AURANTII PERICARPII 41
TINCTURA DE MENTHAE 41
TINCTURA EUCALIPTI 42
TINCTURA VALERIANAE 43
TINCTURA DE BUSUIOC 43
TINCTURA DE SOC 44
TINCTURA ECHINACEA 44
Bibliografie 45
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
nu poate fi vizualizat continutul?
RăspundețiȘtergereM-ar interesa cateva probleme din continut!
Vă dăm ce detalii doriţi pe mail.
RăspundețiȘtergereNumai bine!