Introducere 1
Capitolul 1. Prezentarea hotelului Athenee Palace Hilton Bucuresti 3
1.1. Prezentarea generalã a firmei Athenee Phenix Group S.A 3
1.1.1. Constituirea societăţii Athenee Phenix Group S.A 3
1.1.2. Sediul social 4
1.1.3. Forma juridică a societăţii 4
1. 1.4. Obiectul de activitate al societăţii 4
1.1.5. Durata societăţii 6
1.1.6. Valoarea capitalului social 6
1.1.7. Acţionariatul societăţii 6
1.1.8. Centre de conducere şi control a societăţii
8 1.1.9. Vãrsãmintele la capitalul social şi transferul dreptului de
proprietate asupra hotelului Athenee Palace Hilton Bucharest 8
1.1.10. Prezentarea Hilton Internaţional 9
1.2. Istoric 10
1.2.1. Scurt istoric al hotelurilor Hilton 10
1.2.2. Scurt istoric al hotelului Athenee Palace 11
1.3. Domeniul de activitate 12
1.3.1. Prezentarea generala a hotelului 12
1.3.2. Prezentarea facilităţilor hotelului 13
1.4. Amplasarea hotelului 19
Capitolul 2. Marca - Aspecte teoretice 20
2.1. Definiţia mãrcii 20
2.2. Evoluţia mărcii 20
2.3. Functiile mărcii 21
2.4. Importanţa înregistrării mãrcii 21
2.5. Tipuri de mãrci 22
2.6. Constituirea depozitului unei mãrci 24
2.7. Drepturi ce decurg din înregistrarea mãrcii 25
2.8. Extinderea în alte ţări a protecţiei mãrcii 26
2.9. Marca colectivă
26 2.10. Marca de certificare 27
2.11. Indicaţia geografică
27 2.12. Tendinţe 28
2.13. Globalizarea mãrcilor 32
2.13.1. Implicaţii pentru oamenii de marketing 34
2.14. Identitatea ca instrument de management al mãrcii 37
2.14.1. Identitatea şi notorietatea 38
2.14.2. Identitatea şi calitatea percepută 39
|Capitolul 3. Standarde de servicii de marca |41 |
|3.1. Structuri organizationale si formale |41 |
|3.2. Functiile managementului |48 |
|3.2.1. Previziunea |48 |
|3.2.2. Organizarea |49 |
|3.2.3. Antrenarea |50 |
|3.2.4. Coordonarea |51 |
|3.2.5. Control - evaluarea |51 |
|3.3. Managementul marketingului |52 |
|3.3.1. Locul si rolul marketingului in hotel |53 |
|3.3.2. Structuri de management |54 |
|3.4. Standarde de servicii de marca |55 |
|3.4.1. Rezervãri |55 |
|3.4.2. Receptie |56 |
|3.4.3. Curãtenia |60 |
|3.4.4. Alimentatie Publica |64 |
|3.4.5. Centrul de afaceri si Hilton Meetings |69 |
|3.4.6. Cereri pentru cazãri de grupuri si întâlniri de afaceri |72 |
|3.4.7. Comunicarea |73 |
|3.4.8. Solutionarea reclamatiilor |74 |
|Capitolul 4. Analiza imaginii hotelului Athenee Palace Hilton |75 |
|Bucuresti | |
|4.1. Cercetarea directă ........ |75 |
|4.2. Etapele cercetãrii |76 |
|4.2.1. Stabilirea obiectivelor cercetarii |76 |
|4.2.2. Alegerea eşantionului |76 |
|4.2.3. Instrumentul de preluare a informaţiei |77 |
|4.2.4. Rezultatul chestionarului |81 |
|4.3. Strategia de marketing |101 |
|4.3.1. Raportul dintre politica - strategie - tactică de |101 |
|marketing | |
|4.3.2. Strategia de marketing a hotelului Athenee Palace Hilton|104 |
|Bucuresti | |
|4.3.2.1. Analiza SWOT |106 |
|4.3.3. Obiectivele strategice |111 |
|4.3.4.Procesul de elaborare a strategiilor de marketing |114 |
|Concluzii si recomandari |120 |
|Anexe |124 |
|Anexa 1 |124 |
|Anexa 2 |125 |
|Anexa 3 |126 |
|Bibliografie |127 |