1. SERVICIILE DE CAZARE, COMPONENTĂ DE BAZĂ A OFERTEI TURISTICE 3
1.1. Tipologia serviciilor turistice 3
1.2. Serviciile de cazare hotelieră 5
1.2.1. Importanţa serviciului de cazare hotelieră 5
1.2.2. Componentele serviciului de cazare hotelieră 6
Alte servicii 7
2. ORGANIZAREA PRESTĂRII SERVICIILOR DE CAZARE HOTELIERĂ 11
2.1. Compartimentele unui hotel 11
2.1.1. Compartimentul de cazare 11
2.1.2. Compartimentul de alimentaţie 12
2.1.3. Compartimentul tehnic 12
2.1.4. Relaţiile dintre compartimente 13
13
2.1.4.1. Relaţiile dintre compartimentul de cazare şi compartimentul
tehnic 13
2.1.4.2. Relaţiile dintre compartimentul de cazare şi compartimentul
de alimentaţie 13
2.1.4.3. Relaţiile dintre compartimentul de etaj şi compartimentul de
recepţie 13
2.2. Obligaţiile părţilor privind utilizarea şi prestarea serviciului de
cazare 13
2.3. Stabilirea preţurilor în industria hotelieră 15
2.4. Personalul din sectorul hotelier 18
2.4.1. Personalul compartimentului de recepţie 18
2.4.2. Personalul compartimentului de la etaj 22
2.4.3. Personalul salonului de servire 24
2.5. Rezervarea spaţiilor de cazare 26
2.5.1. Rezervarea verbală 26
2.5.2. Rezervarea telefonică 26
2.5.3. Rezervarea scrisă 26
2.5.4. Rezervarea electronică 27
2.6. Primirea şi distribuirea corespondenţei 28
2.6.1. Sortarea 28
2.6.2. Distribuirea 28
2.6.3. Transmiterea de mesaje 29
2.7. Serviciul în camerele hotelului 29
2.7.1. Servirea preparatelor 31
2.7.2. Serviciul prin frigiderul-bar din cameră 32
2.8. Serviciul la mese festive şi acţiuni de protocol 33
2.9. Serviciile suplimentare ce pot fi prestate în cadrul hotelului 34
3. SERVICIILE DE CAZARE HOTELIERĂ LA COMPLEXUL CRIŞANA 35
3.1. Prezentarea complexului Crişana - Băile Felix 35
3.1.1. Potenţialul turistic al Băilor Felix 35
3.1.1.1. Factori naturali 35
3.1.1.2. Baza de cazare 35
3.1.1.3. Baza de alimentaţie publică 36
3.1.1.4. Baza de tratament 37
3.1.1.5. Baza de agrement 39
3.1.2. Scurt istoric al complexului Crişana 39
3.1.3. Resursele complexului Crişana 40
3.2. Serviciile oferite în cadrul complexului 44
3.2.1. Tarife şi preţuri 45
3.2.2. Preţurile în alimentaţie 45
3.2.3. Tarife pentru tratament ambulator 46
48
3.3. Indicatori economici ai serviciilor de cazare 49
4. Concluzii şi propuneri 54
4.1. Concluzii 54
4.2. Propuneri 54
BIBLIOGRAFIE 57