Introducere...............................................................|
|............................................................... |
| |
|CAPITOLUL I – Importanţa serviciilor turistice în dezvoltarea de ansamblu |
|a turismului |
| 1.1.Conceptul de turism şi rolul acestuia în |
|economie………………………….. |
| 1.2. Forme de turism – criterii de |
|clasificare……………....................................... |
| 1.3. Conţinutul, structura şi caracteristicile |
|serviciilor turistice …......................... |
| 1.4. Managementul în |
|turism……..................................……..............................|
|.. |
| 1.5. Marketing-ul în turism………………………………………………………. |
|CAPITOLUL II – Organizarea activităţii de cazare în cadrul hotelului |
|Trotuş-Oneşti……. |
| 2.1. Structuri de primire turistice cu funcţiuni de |
|cazare………………………….. |
| 2.2. Criterii de clasificare pe categorii de încadrare a |
|structurilor de primire…….. |
| 2.3. Prezentarea hotelului Trotuş…………………………………………………. |
| 2.3.1. Obiectul de activitate al hotelului |
|Trotuş………………………………….. |
| 2.4. Prezentarea principalelor |
|atribuţii…………………………………………….. |
| 2.4.1. Departamentul de front-office al hotelului Trotuş din Oneşti………………|
| 2.4.2.1. Departamentul de etaj housekeeping al hotelului |
|Trotuş |
| 2.4.3. Departamentul de rezervări al hotelului Trotuş |
| 2.4.5. Alte sectoare ale front-office-ului |
| 2.4.6. Departamentul etaj |
| 2.4.7. Departamentul vanzari |
| 2.4.8. Departamentul contabilitate |
|CAPITOLUL III – Tehnici de stabilire a preţului şi modalităţi de plată în |
|cadrul hotelului Trotuş………………………………………………………………………………………… |
| 3.1. Conceptul de politică de preţ in industria |
|hotelieră………………………… |
| 3.1.1. Politica de preţ……………………………………………………………… |
| 3.1.2. Factorii care influenţeză preţul……………………………………………..|
| 3.1.3. Modalităţi de formulare a politicilor de |
|preţ………………………………. |
| 3.2. Tehnici de stabilire a tarifului de |
|cameră…………………………………….. |
| 3.2.1. Tehnica miimii……………………………………………………………… |
| 3.2.2. Formula lui Hubbart………………………………………………………… |
| 3.2.3. Indicatorii de bazaă ai industriei |
|hoteliere………………………………….. |
| 3.2.4. Indicatorii relativi dintre cerere şi |
|ofertă…………………………………… |
| 3.2.5. Indicatori ai efectelor economice ale turismului |
| 3.3. Preţuri practicate in alimentative……………………………………………..|
| 3.3.1. Factori de influenţă şi strategii de |
|preţ…………………………………….. |
| 3.3.2. Modalităţi de stabilire a preţurilor de vânzare |
|…………………………….. |
| 3.4. Modul de înregistrare şi plată la nivelul unităţii |
|hoteliere……………………. |
| 3.4.1. Verificarea modalităţilor de plată………………………………………… |
| 3.4.2. Metode de achitare a contului………………………………………………. |
| 3.4.3. Metode de achitare………………………………………………………… |
|CAPITOLUL IV – Studiu de caz - Evaluarea indicatorilor de bază în cadrul |
|hotelului Trotuş……………. |
| 4.1. Indicatorii de bază ai industriei |
|hoteliere…………………………………. |
| 4.2. Indicatorii de rentabilitate ai activităţii hoteliere |
|din cadrul hotelului Trotuş |
| |
|4.3. Stabilirea preţurilor de vânzare a materiilor prime în cadrul |
|departamentului de restauraţie a hotelului Trotuş……………………………………………………………..|
| 4.4. Evoluţia principalilor indicatori ai performanţei |
|economico-financiare…. |
| CONCLUZII |
| BIBLIOGRAFIE |
| ANEXE |