Introducere
1. Turism în zonele rurale.
1.1 Apariţia turismului în România.
1.2 Evoluţia şi organizarea pe plan mondial a activităţilor de
agroturism
1.3 Situaţia actuală a turismului rural din România.
1.4 Turismul rural în contextul economic actual....
1.5 Mediul rural ca destinaţie turistică.
1.6 Conceptul de turism rural şi agroturism
2. Elemente de ordin legislativ şi organizatoric
2.1 Categorii de facilităţi
2.2 Autorizarea ca agent economic
2.3 Tipuri de structuri de primire turistice cu funcţiuni de cazare
2.4 Clasificarea pensiunilor
2.5 Protecţia consumatorului
3. Marketingul turistic şi importanţa lui pentru turismul rural
3.1 Importanţa marketingului turistic
3.2 Conceptul de marketing turistic
3.3 Realizări în agroturismul european
4. Cererea în agroturism
4.1 Cererea şi consumul turistic
4.2 Circulaţia şi fluxurile în agroturism
5. Oferta agroturistică în cadrul teritoriului românesc
5.1 Baza materială specific turistică - capacitatea de cazare
5.2 Particularităţi şi resurse ale ofertei agroturistice
5.3 Elementele determinante ale ofertei judeţului Cluj
6. Perspectiva de dezvoltare a agroturismului în România
6.1 Comunitatea locală şi agroturismul
6.2 Propuneri în dezvoltarea agroturismului
6.2.1 Consideraţii generale privind posibilităţile de dezvoltare
a agroturismului în spaţiul rural
6.2.2 Măsuri şi acţiuni pentru dezvoltarea turismului rural
6.2.3 Agroturismul şi dezvoltarea social - economică a satului
românesc
1 6.2.4 Studii şi programe de finanţare a turismului rural
6.2.5 Noile orientări în politicile europene de dezvoltare a
agroturismului
Bibliografie