CUPRINS
CAPITOLUL I. IMPORTANŢA ANALIZEI CHELTUIELILOR ÎN ANSAMBLUL ANALIZEI
ECONOMICO-FINANCIARE
1. Noţiunea de cheltuială si noţiunea de
cost.................................. .5
2. Tipologia
cheltuielilor.......................................................
........... 7
3. Clasificarea costurilor de
producţie.............................................11
4. Corelaţia între cheltuieli şi
venituri.............................................13
5. Reducerea costurilor de
producţie...............................................15
1.5.1.Reducerea cheltuielilor şi principalii
indicatori.................18
1.5.2.Reducerea costurilor şi principalii
indicatori.....................21
CAPITOLUL II ANALIZA POTENŢIALUL INTERN LA S.C. „Vel Pitar”
S.A.,Sucursala Târgu-
Jiu...................................................23
2.1 Prezentarea generală a întreprinderii S.C. „Vel Pitar”
S.A.,Sucursala Târgu-Jiu
............................................................................
.......................23
2.1.1.Date informative privind
întreprinderea.....................................23
2.1.2.Scurt
istoric.....................................................................
............23
2.1.3.Capital social
............................................................................
.24
2.1.4.Structura activităţii de producţie pe anii
2002,2003,2004..........25
2.2.Diagnosticul potenţialului tehnico-
productiv.......................................27
2.2.1Dotarea tehnică de ansamblu
..................................................27
2.2.2Evoluţia activelor fixe…………………………………..……28
2.2.3Evoluţia activelor circulante …………………………..….....30
2.3.Diagnosticul managmentului şi al utilizării resurselor umane S.C. „Vel
Pitar” S.A.,Sucursala Târgu-Jiu ………………………………… .…...33
2.3.1.Structura
managerială.............................................................33
2.3.2.Eficienţa utilizării forţei de
muncă.........................................35
2.3.3.Rezultatele diagnozei forţei de muncă
..................................38
2.4.Diagnosticul activităţii economico-
financiare.....................................38
2.5.Principalii indicatori economico-financiari
.......................................42
2.6.Diagnosticul activităţii de marketing la S.C.”Vel Pitar”S.A. Sucursala
Târgu-
Jiu.........................................................................
............................47
2.6.1.Piaţa de aprovizionare a societăţii ………………………......48
2.6.2.Piaţa de desfacere a societăţii ………………………………...49
CAPITOLUL III. ANALIZA CHELTUIELILOR LA S.C. „Vel Pitar” S.A.,Sucursala Tg-
Jiu …………………………………………………..54
3.1.Analiza situaţiei generale a cheltuielilor
..............................................54
3.1.1.Eficienţa cheltuielilor prin raportarea lor la venituri pe
total întreprindere şi pe tipuri de
activităţi...........................................................57
3.1.2.Analiza structurală şi factorială a cheltuielilor de
producţie.......59
3.2Analiza cheltuielilor de
exploatare........................................................62
3.2.1.Analiza cheltuielilor la 1000 de lei cifră de afaceri
........................69
3.2.2.Analiza cheltuielilor variabile la 1000 de lei cifră de
afaceri ......73
3.2.3.Analiza cheltuielilor fixe la 1000 de lei cifră de afaceri
..............78
3.2.4.Analiza cheltuielilor materiale la 1000 de lei cifră de
afaceri ......83
3.2.5.Analiza cheltuielilor cu personalul
...............................................89
3.2.6.Analiza cheltuielilor cu amortizarea
.............................................94
3.3.Analiza cheltuielilor financiare
...........................................................101
3.4.Analiza cheltuielior cu dobânzile
....................................................105
3.5.Analiza cheltuielilor excepţionale
.......................................................106
3.6.Analiza cheltuielilor pe produs şi a efectelor economico-financiare
ale variaţiei costului pe unitatea de produs
.....................................................106
3.6.1.Analiza factorială a costului pe unitatea de
produs....................106
3.6.2.Analiza efectelor economico-financiare ale variaţiei costului pe
unitatea de
produs......................................................................
.................115
Capitolul IV.
OPTIMIZAREA CHELTUIELILOR DE PRODUCŢIE LA
S.C. VEL-PITAR S.A. Sucursala Târgu- Jiu……………………………117
4.1. Îmbunătăţirea structurii de producţie……………………………....117
4.2.Măsuri de retehnologizare……………………………………..........121
4.3. Proiectarea costului pe unitatea de produs şi a preţului de
livrare ..125
Capitolul V.CONCLUZII ŞI PROPUNERI CU PRIVIRE LA EFICIENŢA ECONOMICĂ A
CHELTUIELILOR LA S.C. VEL-PITAR S.A. SUCURSALA TÂRGU-
JIU.................................................132
ANEXE
BIBLIOGRAFIE
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu