CUPRINS
ARGUMENT....................................................................
...................pag5
Capitolul 1. Acidul acetic - Prezentare generală………………...... 7
Capitolul 2. Metode de obţinere a acidului
acetic.............................8
2.1. Carbonilarea metanolului………………………………………8
2.2.Oxidarea
acetaldehidei.........................................................9
2.3.Oxidarea
etilenei..................................................................9
2.4.Fermentaţia.............................................................
.............10
2.4.1.Fermentaţia
oxidativă...................................................10
2.4.2.Fermentaţia
anaerobă....................................................11…arbonilarea
metanolului.............
2.5. Distilarea uscată a
lemnului...............................................11
Capitolul 3. Proprietăţile acidului
acetic.........................................12
3.1. Proprietăţi
fizice................................................................12
3.2. Proprietăţi chimice…………………………………........12
Capitolul 4. Controlul calităţii acidului acetic……………….….15
1. Metode de analiză……………………………................17
4.1.1.Analiza volumetrică
oţetului.........................................17
4.1.2.Determinarea aciditaţii
totale........................................19
4.1.3.Determinarea
extractului...............................................20
4.1.4.Determinarea alcoolului
metilic.....................................21
4.1.4.1.Metode de identificare
calitativă.............................21
4.1.4.2.Metoda
colorimetrică..............................................23
4.1.5.Identificarea acizilor
minerali........................................25
4.1.6.Identificarea acizilor
sintetici.........................................25
4.1.7.Identificarea
caramelului................................................26
4.1.8.Determinarea sedimentului(reziduul
uscat)....................26
4.2.Determinări pentru verificarea calităţii acidului
acetic.....…27
4.2.1.Reacţii de identificare şi condiţii de
puritate…….……27
4.2.2.Conţinutul în acid acetic ……………………………...28
Capitolul 5. Direcţii de valorificare a acidului acetic…………....29
5.1. Obţinerea acetatului de vinil…………………………….....31
Capitolul 6. Măsuri de S.S.M. la fabricarea acidului acetic.........33
Capitolul 7. Probleme de poluare şi protecţia mediului.................36
Capitolul 8.
Concluzii...................................................................
.............34
Bibliografie................................................................
....................................35
Anexe.......................................................................
........................................36
Anexa
1...........................................................................
...................................36
Anexa
2...........................................................................
...................................37
Anexa
3...........................................................................
..................................38
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu