CUPRINS
Pag
Capitolul 1 - INTRODUCERE 5
Capitolul 2 - DESCRIEREA TEHNICÃ… ……. ……. ……. …. 8
2.1 Filetarea exterioarǎ ……………………… ….. 8
2.2 Filetarea interioarǎ.……………………………… 9
2.3 FILETUL……………..………….....................................
10
2.3.1 Clasificarea filetelor
................................ 10
2.3.2 Prelucrarea manuală a filetelor
interioare………………………………………………………….. 11
2.3.3 Prelucrarea manuală a filetelor
exterioare………………………………………………………… 11
2.4
Şurubul…………...................................................... 11
2.5 Piuliţa…………………………………………............. 12
2.6 Elementele principale ale filetului..........
12
2.7 Scule si dispozitive folosite la filetare... 15
2.7.1
Tarozi.................................................................
. 15
2.7.2.
Filiere................................................................
. 15
2.8 Filete standardizate ………………….………….. 16
2.8.1 Filetul
metric................................................. 16
2.8.2 Filetul În
ţoli................................................... 17
2.8.3 Filetul
trapezoidal..................................... 18
2.8.4 Filetul
ferǎstrǎu........................................ 18
2.8.5 Filetul
pǎtrat............................................... 19
2.8.6 Filetul
rotund............................................... 20
2.9 Controlul filetelor …………………………….… 20
Capitolul 3 – Metode de filetare…………………….. 23
3.1 PREGǎTIREA PIESELOR PENTRU FILETARE…............ 23
3.2 METODE DE PRELUCRARE PRIN ASCHIERE A
FILETELOR…………………………………………………………. 25
3.2.1. FILETAREA CU FILIERǎ şI CU TARODUL
PE STRUNG…………………………………………………………25
3.2.2. FILETAREA CU CUTITE……………………………… 26
3.2.2.1. Executarea filetelor cu profil triunghiular…… 29
3.2.2.2. Executarea filetelor cu profil trapezoidal…… 31
3.2.2.3. Executarea filetelor cu profil dreptunghiular.. ….
31
3.2.2.4 Executarea filetelor modul, diametral si
circular Pitch ……………………………………………….. 32
3.2.2.5. Executarea filetelor conice…………………….. 34
3.3. EXECUTAREA FILETELOR PRIN FREZARE……………. 34
3.4. PRELUCRAREA FILETELOR PRIN RECTIFICARE……. 36
5. Filetarea interioarǎ manualǎ…………………….. 38
6. Filetarea exterioarǎ manualǎ……………………. 39
7. Filetarea mecanizatǎ si filetarea mecanicǎ… 40
8. Rǎcirea şi ungerea în timpul filetǎrii………….. 41
9. Filetarea cu filiera şi cu tarodul pe strung.. 41
3.10 Executarea filetelor conice................ ..............
42
3.10.1 FILETAREA
CONICǎ.............................................. 43
3.11 MǎSURI DE PROTECţIA MUNCII…………………………. 43
Capitolul 4 - EFICIENŢA ECONOMICÃ………………… 45
4.1 FACTORII CARE INFLUENŢEAZĂ UZURA şI DURABILITATEA
SCULELOR...............................................................
................. 45
4.1.1 INFLUENţA VITEZEI DE AşCHIERE......................
45
4.1.2 Influenţa elementelor secţiunii aşchiei.. 48
4.1.3 Influenţa parametrilor geometrici
ai sculei aşchietoare………………………………… 48
4.1.4 Influenţa materialului prelucrat……… 50
4.1.5 Influenţa materialului sculei……………. 51
4.1.6 Influenţa lichidelor de aşchiere…….. 53
4.1.7 concluzii……………………………………………. 54
Capitolul 5 - IMPACTUL CU MEDIUL……………........... 56
5.1 Cuptoare cu fascicul
electronic.......................................... 57
5.1.1 Cuptorul
rotativ.................................................... 57
5.2 Cuptor de
încărcare..........................................................
58
5.3 Standardul ISO
14001................................................. 58
Capitolul 6 – CONCLUZII……………………………... 60
BIBLIOGRAFIE………………………………………… 62
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu