CUPRINS
1.Generalitaţi privind tehnologia măcinării grâului
1
1.1.Înfaţişarea şi structura anatomică a bobului de grâu
1
1.2.Compoziţia chimică a bobului de grâu 3
1.3.Caracteristici fizico-tehnologice ale bobului de grâu
3
2.Tehnologia pregătirii şi condiţionării grâului pentru măciniş
9
2.1.Pregătirea cerealelor pentru măciniş
9
2.1.1.Recepţia cantitativă şi calitativă
9
2.1.2.Lotizarea cerealelor şi formarea amestecurilor în vederea
prelucrării lor. 9
2.1.3.Depozitarea cerealelor
10
2.2.Condiţionarea cerealelor
11
2.2.2.Condiţionarea specifică a cerealelor
11
3.Elemente de inginerie tehnologică.
12
3.1.Dimensionarea tehnologică a utilajelor din secţia de pregătire
a utilajelor de măciniş
12
3.1.1.Calculul capacităţii de producţie a secţiei de pregătire a
cerealelor
pentru măciniş.
12
3.1.2.Calculul şi alegerea utilajelor din secţia de pregătire a
cerealelor
pentru măciniş. Caracteristici tehnice şi funcţionale.
13
3.2.Alegerea şi descrierea fluxului tehnologic adoptat pentru secţia de
pregătire
a cerealelor pentru măciniş. Analiza factorilor care influenţează
fabricaţia 15
3.3.Dimensionarea tehnologică a utilajelor din secţia de măciniş
22
3.3.1.Dimensionarea şi alegerea valţurilor.
Caracteristici tehnice şi funcţionale.
23
3.3.2.Dimensionarea şi alegerea sitelor plane.
Caracteristici tehnice şi funcţionale.
25
3.3.3.Dimensionarea şi alegerea maşinilor de griş.
Caracteristici tehnice şi funcţionale.
26
3.3.4.Dimensionarea şi alegerea finisoarelor de tărâţe.
Caracteristici tehnice şi funcţionale.
27
3.4.Alegerea şi descrierea fluxului tehnologic adoptat pentru secţia
de măciniş. Analiza factorilor care influenţează fabricaţia.
28
3.5.Consumurile de utilităţi tehnologice
32
3.5.1.Calculul puterii totale instalate
32
3.5.2.Calculul puterii specifice instalate
33
3.5.3.Calculul consumului specific de energie
33
Bibliografie
37
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu