CUPRINS
I. TEMA
PROIECTULUI.................................................................
..............1
II. VALORIFICAREA
SÂNGELUI...............................................................2
2.1. Prelucrarea sângelui în scopuri
furajere..............................................2
2.1.1. Prelucrarea sângelui prin
coagulare............................................2
2.1.2. Prelucrarea sângelui sub formă de pastă cu
var..........................3
2.1.3. Pasta de sânge coagulată
chimic.................................................3
2.1.4. Prepararea făinii de
sânge...........................................................4
2.2. Prelucrarea sângelui în scopuri
alimentare.........................................4
2.2.1. Kefirul se
sânge.......................................................................
....5
2.2.2. Pesmeţii de
sânge.......................................................................
.5
2.2.3. Praful de
sânge.......................................................................
.....5
2.2.4. Plasma
uscată......................................................................
........5
III. OBIECTUL
PROIECTULUI.................................................................
...6
IV. ELEMENTE DE INGINERIE TEHNOLOGICĂ....................................8
4.1. Surse de aprovizionare cu materie
primă............................................8
4.2. Principalele caracteristici ale
sângelui................................................9
4.2.1. Morfologia şi proprietăţile fizico-chimice ale
sângelui............11
4.2.2. Compoziţia chimică a
sângelui.................................................16
4.2.3. Constantele fizice ale
sângelui..................................................17
4.2.4. Funcţiile
sângelui....................................................................
..20
4.3. Materii auxiliare şi caracterizarea
lor................................................21
4.3.1.
Zahărul.....................................................................
.................21
4.3.2. Apa potabilă. Condiţii tehnice de
calitate.................................29
4.3.3. Citratul de
Sodiu.......................................................................
35
4.3.4. Alcoolul etilic
rafinat................................................................36
4.4. Materiale şi ambalaje (funcţiile
ambalajelor)...................................39
4.4.1.
Sticla......................................................................
...................44
4.4.2. Capsule din tablă de oţel pentru butelii de
sticlă......................46
4.4.3. Etichete de hârtie pentru butelii de
sticlă..................................46
4.5. Date asupra tehnologiilor similare din ţată şi din străinătate
pentru realizarea producţiei
proiectate.....................................................48
4.6. Principalele caracateristici de calitate ale produselor
finite..............49
4.7. Schema tehnologică de obţinere a „hematogenului
lichid”..............53
4.8. Descrierea schemei bloc de operaţii
adoptate...................................55
4.9. Controlul fabricaţiei pe
faze..............................................................59
V. BILANŢUL DE
MATERIALE................................................................61
5.1. Bilanţul de materiale pentru obţinerea „hematogenului
lichid”........62
5.2. Bilanţul de materiale pentru obţinerea siropului de
zahăr.................67
5.3. Sistematizarea tabelară a bilanţului de
materiale...............................69
VI. BILANŢUL
TERMIC......................................................................
.......70
6.1. Controlul tehnologic şi termic al autoclavului
vertical.....................70
6.2. Bilanţul termic al
autoclavului..........................................................73
VII. ALEGEREA ŞI DESCRIEREA PRINCIPALELOR UTILAJE...........82
7.1. Cuţit tubular pentru
sângerare...........................................................82
7.2. Tancul
izoterm.....................................................................
.............84
7.3. Amestecător cu
palete......................................................................
.85
7.4. Autoclavul
vertical....................................................................
........87
7.5. Cazanul
duplicat....................................................................
............90
7.6. Centrifugă
separatoare.................................................................
.....91
7.7. Instalaţie de dozare sub
vid...............................................................92
VIII. VALORIFICARE SUBPRODUSELOR ŞI DEŞEURILOR
DIN INDUSTRIA
CĂRNII......................................................................
....93
IX. NORME DE PROTECŢIE A MUNCII ŞI IGIENA
PRODUSELORALIMENTARE........................................................
...........94
X. CALCULUL ECONOMIC PENTRU HEMATOGENUL LICHID........98
XI. PARTE
GRAFICĂ.....................................................................
..........102
BIBLIOGRAFIE................................................................
....................102
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu