INTRODUCERE
CAPITOLUL 1.Capitalul propriu-Componentă a surselor de finanţare a
întreprinderii
1.1. Definiţii privind capitalurile.
CAPITOLUL 2. Contabilitatea capitalurilor proprii
2.1.Conţinutul capitalurilor proprii
2.1.1Definiţii.
2.2.Contabilitatea operaţiilor privind majorarea capitalului social
2.2.1. Contabilitatea operaţiilor privind creşterea capitalului social prin
aporturi noi în numerar.
2.2.2. Contabilitatea operaţiilor privind creşterea capitalului social prin
aporturi noi în natură.
2.2.3. Contabilitatea operaţiilor privind creşterea capitalului social prin
operaţii interne.
2.2.4. Contabilitatea operaţiilor privind majorarea capitalului social prin
convertirea unor angajamente financiare în acţiuni.
2.3Contabilitatea operaiilor privind reducerea capitalului
social
2.3.1. Contabilitatea reducerii capitalului social prin acoperirea
pierderilor.
2.3.2 Reducerea capitalului social prin rambursarea către asociaţi sau
acţionari
2.3.2.1 Primele legate de capital
2.3.2.2 Rezervele
2.3.2.4 Rezervele din reevaluare
2.3.2.5 Rezultatul reportat
2.3.2.6 Rezultatul exerciţiului
2.4 Organizarea contabilităţii capitalurilor
2.4.1.Obiectivele şi factorii organizării contabilităţii capitalurilor
2.4.2.Documentele justificative şi evidenţa operativă a capitalurilor.
2.5.Conturile utilizate în organizarea contabilităţii capitalurilor
CAPITOLUL 3. Constituirea capitalului propriu
3.1.Contabilitatea capitalului propriu
3.2.Contabilitatea primelor legate de capital
3.3.Contabiltiatea rezervelor din reevaluare
3.4.Contabilitatea Rezervelor
3.5.Contabilitatea Rezervelor din conversie
3.6.Contabilitatea rezultaului reportat
3.7.Contabilitatea rezultatului exerciţiului
CAPITOLUL 4. STUDIU DE CAZ
CONTABILITATEA CAPITALURLOR PROPRII ŞI ANALIZA INDICATORILOR ECONOMICO-
FINANCIARI LA SC PANFOOD SRL
4.1.Prezentarea societăţii SC Panfood SRL
4.2. Studiu de caz -Contabilitatea capitalurilor proprii la SC Panfood SRL
4.2.1.Operatii privind capitalul social
4.2.1.1. Constituirea capitalului social
4.2.1.2. Majorarea capitalului social
4.1.2.3. Diminuarea capitalului social
4.2.2. Operaţii privind primele legate de capital
4.2.2.1. Primele de emisiune
4.2.2.2. Primele de fuziune
4.2.2.3. Primele de aport
4.2.3. Operaţii privind rezervele din reevaluare
4.2.4. Operatii privind rezervele
4.2.4.1. Rezerve legale
4.2.4.2. Rezerve pentru actiuni proprii
4.2.4.3. Rezerve statutare sau contractuale
4.2.4.4. Alte rezerve
4.2.5. Operatii privind rezultatul reportat
4.2.5.1. Pierderea reportată
4.2.6.2. Profitul reportat
4.3 Analiză economico - financiară la SC Panfood SRL
4.4. Analiza pe baza contului de profit şi pierdere
4.4.1. Analiza în dinamică a rezultatelor S.C. Panfood S.R.L.
4.4.2. Analiza cifrei de afaceri
4.4.3. Analiza soldurilor intermediare de gestiune
4.4.4. Analiza ratelor de rentabilitate
4.4.5. Analiza capacităţii de autofinanţare
Concluzii
BIBLIOGRAFIE
Pagini 47
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu