CUPRINS
1. planificarea financiară a întreprinderii………………….. 5
1.1. Rolul, conţinutul şi instrumentele planificării financiare..……………..
5
1.2. Elaborarea planului financiar (de finanţare)……….…………………… 6
1.3. Elaborarea bugetelor anuale de exploatare şi a bugetului de
investiţii… 7
1.4. Elaborarea bugetului de trezorerie, a bilanţului şi a contului de
rezultate
previzionate……………………………………………………………… 8
2. sistemul de bugete al firmei………………………….…………. 17
2.1. Principii în elaborarea sistemului bugetar…………………………… 17
2.2. Periodicitatea elaborării bugetelor…………………………………… 18
2.3. Trucuri pentru elaborarea bugetelor………………………………… 19
2.4. Etape în elaborarea bugetelor……………………………………….. 22
2.5. Bugetul vânzărilor…………………………………………………….. 23
2.6. Bugetul producţiei…………………………………………………….. 26
2.7. Bugetul activităţilor
administrative........................................................
33
3. Procesul de bugetare…………..……………………..…………… 41
3.1. Întocmirea bugetelor…………….……………………………………. 41
3.2. Comportamentul uman şi procesul de bugetare.…………………….. 41
3.3. Sisteme de bugetare…………………………………………………. 43
3.4. Bugetul principal al firmei………………………………………….. 46
4. studiu de caz – Întocmirea bugetului la s.c. FLANCO
international s.r.l………………………………………………… 54
4.1. Date de identificare ale S.C. FLANCO INTERNATIONAL S.R.L..... 54
4.2. Prezentarea firmei…………………………………………………… 54
4.3. Magazinele Flanco în
ţară......................................................................
55
4.4. Serviciul de relaţii cu
clienţii.................................................................
56
4.5. Sistemul de
rate......................................................................
............... 56
4.6. Realizarea bugetului pe perioada 2009-2013…………………………. 58
4.6.1. Pregătirea bugetului……………………………………………. 58
4.6.2. Întocmirea efectivă a bugetelor………………………………. 62
Concluzii……………………………………………………………………….. 70
Bibliografie……………………………………………………………….……. 72
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu